„Výbušný“ materiál Inštitútu Roberta Kocha. Manipulácia s číslami. Lockdownom sa bezdôvodne ruinovali ľudia
16 | 07 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Už celé mesiace sa opatrenia koronovej politiky riadia hodnotami incidencie. To by sa mohlo v budúcnosti zmeniť, píše epochtimes.de



BYE BYE incidencia 

Nie incidencia, ale počet hospitalizovaných s ťažkým priebehom ochorenia


„Zmena koronovej politiky“ – pod takýmto palcovým titulkom priniesli noviny Bild informáciu o „výbušnom“ materiáli nemeckého Inštitútu Roberta Kocha (RKI). Podľa nej by sa nové opatrenia proti koronavírusu mali v budúcnosti prijímať s väčším odstupom od hodnôt incidencie. Hlavným a smerodajným indikátorom pre covidovú politiku sa má stať počet pacientov, ktorí boli s ťažkým priebehom ochorenia prijatí do nemocnice.


Inštitút Roberta Kocha svoje rozhodnutie odôvodnil tým, že „rozsiahlym nefarmakologickým intervenciám chýba odborné zdôvodnenie. Inými slovami, neopodstatnene sa zasahuje do života očkovaných.


Podľa medializovaných informácií medzičasom hovorca nemeckého spolkového ministerstva zdravotníctva potvrdil, že za ďalší faktor treba považovať hospitalizáciu. Zároveň ale dal jasne najavo, že sedemdňová incidencia naďalej zohráva rozhodujúcu úlohu.


Heger sa chcel zastať vedcov a lekárov, lenže ľudí tým ešte viac „rozohnil“ a tí ho „hnali“
Majú strach z ľudí, ktorých sa rozhodli „chrániť“ obmedzeniami a nanútením toho, čo nechcú? Vedci a lekári, ktorým pred ich domy chodia protestovať hlúčiky nespokojných ľudí, majú strach. Boja sa tých, ktorých akože... Čítať ďalej
15 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Aj bádensko-württemberský minister zdravotníctva Manne Lucha (Strana zelených) v súvislosti s obmedzením slobôd uviedol, že incidencia zo strednodobého hľadiska nemôže byť jediným indikátorom pre zmierňovanie opatrení, alebo ich obmedzovanie. Do hry by podľa jeho slov mala vstúpiť okrem priebehu ochorenia a vyťaženosti kliník aj miera zaočkovanosti.



Nemecká vláda lockdownom bezdôvodne ruinovala ľudí

Alice Weidelová, vedúca kandidátka AfD (Alternatíva pre Nemecko) do volieb v Bundestagu, vyhlásila: „Zmena paradigmy prichádza príliš neskoro“. Podľa jej slov hodnota incidencie nikdy nebola vhodná ako jediný indikátor vývoja infekcie v krajine, to AfD vyhlasovala už celé mesiace. „Bez pádnych faktických dôvodov nemecká spolková vláda ruinovala lockdownom tisícky pracujúcich ľudí, podnikateľov a živnostníkov. Koronovú politiku vlády preto musí dôkladne posúdiť vyšetrovací výbor.“



Manipulovanie s hodnotami incidencie

Už dlhšie bola pod paľbou ostrej kritiky incidencia ako jediný indikátor všetkých opatrení na hodnotenie pandémie. Aj profesor Dr. Werner Bergholz, odborník na štandardizáciu a normalizáciu, viackrát pred poslancami Bundestagu zdôraznil, že hodnota incidencie, ako ju počítajú úrady, je manipulovateľná. Čím viac sa testuje, logicky tým viac je osôb s pozitívnym testom. Takto vypočítaná incidencia je podľa Bergholza nezmyselná. Ako dodal, doteraz vypočítané hodnoty incidencie tak nie sú korektné a sú len obyčajnými „hausnumerami“, uzatvára epochtimes.de.


Konšpirácia predsa len realitou? „Ochranný múr“ okolo Virologického laboratória vo Wu-chane sa rozpadá
Komentár Lea Einblicka (The Epoch Times) Čítať ďalej
15 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová