Mikulec podáva trestné oznámenie pre príspevok spájajúci ho so smrťou Lučanského
16 | 07 | 2021 I tasr

Šéf rezortu vnútra Roman Mikulec (OĽANO) podáva trestné oznámenie pre príspevok na sociálnej sieti, ktorý ho spája so smrťou bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Minister o tom informoval na sociálnej sieti.


Mikulec podotkol, že sa v piatok na sociálnej sieti objavil príspevok, ktorý ho spája so smrťou generála Lučanského a označuje ho za objednávateľa vraždy. "Stránka, ktorá tento blud zverejnila, vznikla len pred niekoľkými hodinami a to, samozrejme, tiež o niečom svedčí. Na adminov stránky Národná Protikorupčná jednotka SR podávam trestné oznámenie a svoje skutočne 'závažné' zistenia môžu prezentovať pred orgánmi činnými v trestnom konaní," podotkol.

"Pán Mikulec počas svojho pôsobenia vo funkcii ministra vnútra SR nenavštívil Ústav na výkon väzby a Ústav na výkon trestu odňatia slobody Prešov, pričom vstup do chráneného objektu zboru bez preukázania totožnosti a oprávneného záujmu nie je možný ani pre ministra vnútra SR," sprostredkoval vyjadrenie Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS).

Generál Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa 29. decembra 2020 v ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.

Exvyšetrovateľ Šátek odkrýva pokusy "zakryť" minulosť ministra vnútra Mikulca
A je to tu zas. Skutok sa nestal, hlas podobný hlasu, nahrávka, ku ktorej sa jeden z jej vraj údajných aktérov nehlási. Polícia, ktorá strčila hlavu do piesku a jej stranícky šéf - čistič od mafie. Ktorý prehrešky svojich "našich" vníma iba ako... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Ivan Brožík