Jaromír Jágr odmietol očkovaciu kampaň, ktorú mu navrhla vláda: Konečne prezradil dôvod!
16 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Hokejový útočník Jaromír Jágr v júni odmietol ponuku, aby sa stal jednou z tvárí vládnej kampane na podporu očkovania proti ochoreniu Covid-19. Legendárny hráč tak podľa svojich slov urobil preto, že nechce ľuďom hovoriť, čo majú robiť. Presvedčiť ich majú lekárske kapacity, píše Stars24.





"Myslím si, že očkovanie sa v Českej republike preberá až moc. A aký je na to môj názor? Ten si nechám pre seba," povedal Jágr novinárom na tlačovej konferencii Rytierov pred blížiacim sa štartom extraligovej sezóny. "Vždy som zastával názor, že nechcem ľuďom hovoriť, čo majú robiť. Je to každého rozhodnutie. Nechcem nikomu radiť a každý by sa mal rozhodnúť tak, ako si myslí, že je to najlepšie pre neho," podotkol.

Podľa najlepšieho českého hokejistu histórie by ľuďom nemali radiť s očkovaním športovcami. "Na to tu máme odborníkov, ktorí by sa k tomu mali vyjadriť, a ja som čakal, že doktorská elita si sadne a povie plusy a mínusy k očkovaniu. Prečo by sa k tomu mal vyjadrovať hokejista, ktorý celý život naháňa puk? To je predsa nezmysel. To však neznamená, že som pre alebo proti očkovaniu. Ja len nechcem hovoriť svoj názor, aby som niekoho ovplyvnil. Aj keď neverím, že by sa to stalo," uviedol Jágr.

Smrť Potměšila zasiahla aj Andyho Krausa: Ako prebiehalo ich spoločné nakrúcanie?
15 | 07 | 2021 | Tibor Sipos