Guardian: Trumpa do kresla prezidenta USA dosadil Putin!
16 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Odkedy šokujúce volebné víťazstvo prezidenta USA Donalda Trumpa v roku 2016 otriaslo americkým politickým zriadením, komentátori hľadali niekoho, koho by mohli viniť. Ľahkou odpoveďou vždy bolo Rusko, píše portál RT.


Opäť je tu „Russiagate“

Vo štvrtok priniesli londýnske noviny Guardian posledný diel v tejto dlhoročnej tradícii „Russiagate“. Novinár Luke Harding svojimi odhaleniami šokuje čitateľov mierou údajného podvodu, ktorý stojí za Trumpovou výhrou.




Harding tvrdí, že ruský prezident Vladimir Putin „osobne schválil tajnú operácia špionážnej agentúry na podporu „psychicky labilného“ Donalda Trumpa v amerických prezidentských voľbách v roku 2016“.
V záujme Ruska

Dôvodom tohto kroku bolo zjavne to, že Trumpov Biely dom bude viac chápať ruské záujmy a zaseje do krajiny chaos. Spravodajským a bezpečnostným agentúram bolo údajne povedané, že by mali použiť „všetku možnú silu“ na to, aby vtedajšieho republikánskeho kandidáta dostali do úradu.

„Výbušný“ materiál Inštitútu Roberta Kocha. Manipulácia s číslami. Lockdownom sa bezdôvodne ruinovali ľudia
Už celé mesiace sa opatrenia koronovej politiky riadia hodnotami incidencie. To by sa mohlo v budúcnosti zmeniť, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Ak tento plán existoval, katastroficky zlyhal, pretože vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom sa v nasledujúcich rokoch zhoršili na takmer nebývalé minimá a sankcie.
Dokumenty vraj unikli z Kremľa

Odhalenie bomby je založené na „tom, čo sa považuje za uniknuté dokumenty Kremľa“, neznámeho pôvodu. Podľa Hardinga a jeho kolegov „The Guardian ukázal dokumenty nezávislým expertom, ktorí tvrdia, že sú pravé.“

Kto sú títo odborníci, v čom spočíva ich odbornosť a prečo neboli menovaní, zostáva i napriek požiadavkám online komentátorov nejasné.

CDC pripravuje verejnosť na zombie apokalypsu. Skutočne nám hrozí invázia zombie?
Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) zrejme nemá iné starosti. Najnovšie sa totiž zameralo na pripravenosť verejnosti na zombie apokalypsu. Hrozí nám príchod zombie? Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Diana Zaťková


Podľa Hardinga „sa rozumie, že západné spravodajské agentúry poznali dokumenty už niekoľko mesiacov,“ čo naznačuje, kde by jeho zdroje mohli byť. V článku sa ďalej uvádza, že dokumenty „sa javia ako vážne a veľmi neobvyklé úniky z Kremľa“.
Je to podvrh! Tvrdia mnohí

Iní novinári poukázali na to, že tento kúsok je posiaty upozorneniami, napríklad „zdá sa, že ukazuje,“  „navrhuje“ a „hodnotí sa ako“. Možné pochybnosti, že sa dokumenty ukážu ako podvod, takmer určite naznačujú, že len málokto verí, že by sa tieto obvinenia dostali pred súd.

Rodení rusky hovoriaci okrem toho nastolili otázky týkajúce sa jazyka zdrojového materiálu, ktorý používa Harding a jeho kolegovia. Ivan Tkačev, spisovateľ moskovského obchodného denníka RBK, na twitteri napísal, že hoci sa väčšina predpokladaného úniku informácií tajila, denník The Guardian „zverejnil malý výňatok z kremeľského dokumentu“.

Vedcom sa podarilo zastaviť rozmnožovanie SARS-CoV-2 v ľudských bunkách
Austrálski vedci objavili podľa vlastných slov spôsob ako zastaviť rozmnožovanie koronavírusu SARS-CoV-2 v napadnutých ľudských bunkách. Ide o veľký krok smerom k liečbe ochorenia COVID-19, informoval na svojej webovej stránke Inštitút Petra... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021


Tkačev uviedol, že „napočítal 4 jazykové chyby a niekoľko pochybných prípadov používania slov“, vrátane nesprávne umiestnenej interpunkcie, neprirodzeného výberu slov a lexikálnych chýb.

„Takže so značnou mierou dôvery môžem predpokladať, že sa jedná buď o text „preložený spoločnosťou Google“ z cudzieho jazyka do ruštiny, alebo o text zostavený s pomocou nezúčastneného ruského hovorcu, alebo o oboje,“ uzavrel.

Dokonca aj niektorí z najprudších odporcov Kremľa vyjadrili znepokojenie nad pravosťou Hardingových zdrojov. "Tento príbeh Guardianu o údajnom úniku Kremľa vytvára veľké vlny a vyvoláva veľké otázky o pravosti zdrojov, ktoré sa skrývajú za ním," hovorí bývalá zamestnankyňa BBC  Natalia Antelava.

WHO zase straší. Vyhlásila začiatok tretej vlny pandémie Covid-19
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) straší, že pandémia Covid-19 sa dostala do „raných štádií tretej vlny“. Rýchlo šíriaca sa Delta mutácia vírusu spôsobila prudký nárast prípadov a ničí dôveryhodnosť vakcín, informuje portál... Čítať ďalej
15 | 07 | 2021 | Lukáš Leca

Pestrá minulosť

Samotný Harding má v súvislosti so štandardmi hodnovernosti pestrú minulosť. V roku 2007 bol počas pôsobenia v Moskve obvinený z plagiátorstva dnes už neexistujúcim časopisom The Exile. Jeho zamestnávateľ bol preto nútený vydať ospravedlnenie.

Iní poukázali na to, že Harding stál aj za veľmi zdiskreditovaným príbehom „Russiagate“ už v roku 2018. S odvolaním sa na anonymné zdroje opäť uviedol, že Trumpov poradca Paul Manafort sa stretol s hľadaným informátorom WikiLeaks Julianom Assangeom na ekvádorskom veľvyslanectve v Londýne.

Šokujúce zistenia o najstrašnejšej pandémii - španielskej chrípke. Spôsobiť ju mohla hromadná vakcinácia!
Španielska chrípka trvala od februára 1918 do apríla 1920 a infikovala 500 miliónov ľudí na celom svete. Bolo to okolo tretiny vtedajšej svetovej populácie a šarapatila v štyroch po sebe idúcich vlnách. Počet obetí sa odhaduje na 17 až 50 miliónov... Čítať ďalej
15 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik