„Vážny“ humor na hraniciach. Slovenskí branci chceli byť in, armáda ich vraj nechala „hrať sa“
15 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovensko sa už pomaly stáva krajinou neobmedzených možností. Pripomenúť sa chcela aj domobrana nazývajúca sa Slovenskí branci, ktorá sa počas na hranice vybrala kontrolovať prácu skutočných vojakov a policajtov.


Slovenskí branci sa obliekli do maskáčov a zrejme pod dojmom dokonalého „krytia“ kontrolovali, ako to na hraniciach prebieha. Sami sa tým napokon pochválili aj na svojom facebookovom profile. Zrejme nečakali, akú „facku“ dostanú od samotných Ozbrojených síl SR. Tie sa im v diskusii pod statusom vysmiali.
Sú pripravení pomáhať našim občanom tam, kde je to potrebné

„Sledujeme situáciu na hraniciach – dohliadame nad dodržiavaním základných ľudských práv a slobôd na strane občanov, lebo my slúžime národu. Mobilizovali sme,“ napísali Slovenskí branci, aby svoju „akciu“ vzápätí aj vysvetlili. „Na základe mnohých podnetov zo strany verejnosti, ako i na základe mandátu a podnetu zo strany komisára pre dodržiavanie základných ľudských práv a slobôd, jednotky SB obsadili viaceré hraničné priechody.“ Podľa brancov musí byť zabezpečená slobody pohybu, a tak v rámci mobilizácie síl národnej domobrany obsadili hraničné prechody Kittsee, Rajka, Skalica, Salka, Štúrovo, Monoštorský most, Železničný most pri obci Chľaba či Komárno.

Slovensko opäť povstáva. Videá zo situácií na slovenských hraniciach sú toho dôkazom (VIDEO)
To, čo sa deje na niektorých našich „menej frekventovaných“ hraničných prechodoch je hotová katastrofa. Šialenstvo tejto vlády donútiť nezaočkovaných ľudí dať si do seba vstreknúť vakcínu, ktorú odmietajú, je až neuveriteľné a opäť ukázalo, že táto... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik


„Hlavným cieľom bolo preverenie vzniknutej situácie, pozorovanie skutkového stavu a monitorovanie činnosti príslušníkov PZSR a povolaných jednotiek OSSR. Treba zdôrazniť, že príslušníci PZ SR A OS SR k nám boli naozaj veľmi ústretoví,“ píšu Slovenskí branci.

Vzápätí vojensky dodali: „Počas kontroly, ktorej sa ochotne podriadili, neboli v čase a mieste nášho pôsobenia zistené žiadne porušovania zákonov obnášajúce záruky slobody pohybu. Situácia na hraniciach je pokojná, a preto bolo nariadené jednotky opätovne stiahnuť.“ Slovenskí branci na záver ešte uviedli, že aktuálne dianie však aj naďalej monitorujú a sú pripravení pomáhať našim občanom tam, kde je to potrebné.

Slováci povstali! Blokácia hraničných prechodov je ukážkou ich nesúhlasu s opatreniami vlády (VIDEÁ)
A je to tu! Slováci sa opäť búria! Tentokrát síce nie v uliciach, ale na hraničných prechodoch, ktoré sa rozhodli blokovať. Vláda svojimi protipandemickými opatreniami dosiahla presný opak toho, čo možno v dobrom úmysle chcela. A ľudia jej svoju... Čítať ďalej
09 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik

Testy na THC či alkohol ste si dobrovoľne urobiť nechali?

Reakcia, ktorá prišla v diskusii od Ozbrojených síl SR ich zrejme posadila na zadok: „Dobrý deň, skromne: čože ste to robili? Tak sa upokojíme, naštudujeme si zákony, všetky pojednávajúce o bezpečnostnom prostredí a na záver aj ten o združovaní občanov. Potom sa ešte, prosím, sústreďte na to, kto koho kontroluje a šup – šup. Ozi, prečo sa niekto taký skvelý musí s parádnym názvom skrývať za úplne iné občianske združenie ako jeho organizačná zložka? Všetko je v zmysle zákona - bez vás,“ píšu vojaci. „Že ste si niekde urobili selfíčko pre TikTok neznamená, že ste na niečo dohliadali, obsadzovali a mo-bi-li-zo-va-li, obsadzovali a sloboda pohybu musí byť zabezpečená  => to nám nevychádza. ′Monitorovanie činnosti príslušníkov PZ SR a povolaných jednotiek OSSR′?  Tárate nezmysly a netušíte, čo sú jednotky,“ smejú sa zo Slovenských brancov Ozbrojené sily SR.

A pokračujú ďalej: „...′počas kontroly, ktorej sa ochotne podriadili′ - kto sa vám, prosím, podriadil? Testy na THC či alkohol ste si dobrovoľne urobiť nechali? Výsledok: nezistili ste ani, no nič. Začali sa prázdniny, choďte sa hrať alebo buďte užitoční. Tak naozaj. Hejteri, nenamáhajte sa, už sa sem nevrátim, škoda odpisovať. Ale zas: prečo nie však nevymažete, či?“ odpísali Ozbrojené sily našim Slovenským brancom. Čo poviete, parádna „prestrelka“. Či?

Sodoma a Gomora na hraničnom prechode Čunovo – Rajka. Ľudia tam zablokovali premávku (VIDEO)
Pendleri a miestni naplnili to, čo sľúbili. Dnes opäť zablokovali diaľničný hraničný prechod Čunovo – Rajka, kde sa prakticky okamžite vytvorili obrovské kolóny. Čítať ďalej
09 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik