Umelci sa pretekajú, kto viac urazí Slovákov: Vraj myslitelia s vyrazenými zubami, ožrani a pomätenci
15 | 07 | 2021 I Petra Demková

Po Rasťovi Piškovi sa blysol ďalší umelec. Tentokrát režisér Nikita Slovák. Podľa neho vláda ústupkami v nariadeniach „podlieza tým najhlúpejším“. Slovákov, ako ich vníma on, farbisto opisuje. Bezzubí, hlupáci prepadajúci z gramatiky, „ženičky“, ožrani, pomätenci...



Víťazstvo vedy verzus zástup idiotov

„Toto, čo sa tu deje, je festival slabochov. Možno sme jediná krajina civilizovaného sveta, kde sa podlieza tým najhlúpejším,“ začal svoj príspevok režisér.

„V čase najväčších víťazstiev vedy, úžasného vozidla na Marse, vakcíny, triumfu ľudského rozumu, vývoja lieku proti alzheimerovi a proti niektorým druhom rakoviny glorifikujeme hlupákov. Zástup idiotov s tancujúcim medveďom, megafónmi, mysliteľmi s vyrazenými zubami so zelenou zástavou nad hlavami, ktorých podporuje záplava hlupákov, trollov s falošnými profilmi, ženičiek na smrť nenávidiacich dámu prezidentku, večných prepadajúcich z gramatiky, podpriemerných úplatných lekárov a hlavne politikov, čo ešte aj predtým ako sa idú vysrať, sledujú percentíčka svojej strany,“ opisuje Slovák to, čo zo svojho pohľadu vidí.

Rasťo Piško o účastníkoch protestu: Čvarga, bruchatí tatkovia v maskáčoch, tetky mečiarovskej éry
Bývalý „humorista“ Piško sa opäť pokúša o vtip. V centre Bratislavy v sobotu stretol zopár účastníkov protestu, ktorí sa mu nepáčili. To mu nebránilo v tom, aby hodil všetkých nahnevaných občanov do jedného vreca. Opísal ich ako potetovanú čvargu a... Čítať ďalej
11 | 07 | 2021 | Petra Demková

My, čo vidíme kúsok od nosa...

„Samozrejme za potlesku ožranov, pometencov a trollov ruskej hybridnej vojny,“ dodal ešte umelec. (Gramatické chyby štylistu Slováka nechávame bez opravy – poznámka redakcie.)

„A tak my, čo vidíme kúsok ďalej od nosa, zisťujeme, že o nás nemá záujem nikto, lebo nevrieskame a nevyhrážame sa," komentuje "skromne" Slovák. "Rozhorí sa tu čoskoro požiar a my hasíme, očkujeme sa pre seba aj pre iných za hlasných nadávok antiwaxerov ponižujúcich vedcov a disciplinovaných ľudí s cigaretou v papuli a megafónom. Páni politici, máte ísť vzorom, zvolili sme vás na to, aby ste rozhodovali a nefungovali ako potleskomer," tvrdí režisér.

„Keby bol Churchill taký slaboch, dnes by sme všetci hovorili po nemecky,“ dodal ešte.
Prečo dnes umelci nejdú na námestia?

Opäť jeden, ktorý trčal pred voľbami celé mesiace na námestí a bojoval za slušnosť, dnes namiesto toho, aby tam išiel opäť – tentokrát bojovať nielen za Slovákov ale aj za seba; pretože na mizinu ho priviedla práve táto vláda – vláda zmeny, po ktorej tak túžil, si namiesto toho opäť raz kopne do zbedačeného krajana, ktorý na to námestie prišiel.

Šokujúce aj úsmevné VIDEO: Žena bez rúška sa postavila na odpor policajtom, ktorí radšej ušli preč!
Isté protipandemické opatrenia na Slovensku ešte stále platia. Týka sa to aj nosenia rúšok v uzavretých priestoroch. Tí, ktorí sa tomu nechcú podriadiť, majú problém, ktorý nie raz musí riešiť polícia. Lenže nie raz odíde aj tá s „dlhým nosom“.... Čítať ďalej
14 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik