Tradičné hodnoty si zachovajú. Manželstvá homosexuálov v Rusku nepovolia
15 | 07 | 2021 I Peter Sulek
Rusko si za každú cenu chce udržať tradičné hodnoty. Preto nebude dodržiavať odporúčanie ESĽP týkajúce sa uznávania manželstiev osôb rovnakého pohlavia. Vyhlásil podľa portálu netky.sk podpredseda Rady federácie Konstantin Kosačov.

"Vnútroštátne právne predpisy podliehajú Európskemu dohovoru o ľudských právach. Keď sme ich ratifikovali, stali sa súčasťou našej legislatívy. Nájdite mi v dohovore, kde sa spomína o manželstve rovnakého pohlavia. Nie je o tom ani slovo, všetko sú to interpretácie ESĽP," povedal Kosačov.
Manželstvo je zväzkom muža a ženy

Zároveň dodal, že akékoľvek interpretácie sú v ústavnej oblasti neprijateľné. Kosačov pripomenul, že základný zákon obsahuje článok, v ktorom sa uvádza manželstvo ako zväzok muža a ženy.

Podpredseda Štátnej dumy Petr Tolstoj v utorok uviedol, že rešpektovanie súkromného a rodinného života je v Rusku už plne zabezpečené.

Poznamenal, že z ústavy RF ani z medzinárodných právnych záväzkov, ktoré táto krajina preberá, nevyplýva povinnosť vytvárať podmienky na propagáciu, podporu a uznávanie zväzkov osôb rovnakého pohlavia.

Putin obvinil USA zo zosnovania prevratu na Ukrajine a vyzval na vytvorenie Veľkej Európy
Nemecký Die Zeit na 80. výročie napadnutia ZSSR nacistickým Nemeckom zverejnil článok prezidenta Ruskej federácie Vladimira Putina. Putin v ňom opätovne vyzval na vytvorenie Veľkej Európy od Lisabonu po Vladivostok. Čítať ďalej
23 | 06 | 2021 | Peter Sulek

Homomanželstvá v rozpore s ústavou

"Rozhodnutie Európskeho súdu pre ľudské práva, ktoré údajne zaväzuje Rusko uznať manželstvá osôb rovnakého pohlavia, nemá nič spoločné s našou realitou a je v rozpore s ruskou legislatívou", povedal Tolstoj.

Európsky súd pre ľudské práva predtým vydal rozhodnutie, v ktorom uviedol, že neexistencia právneho mechanizmu umožňujúceho registráciu vzťahov vo zväzku rovnakého pohlavia porušuje Európsky dohovor o ľudských právach.

Aj keď Európsky súd pre ľudské práva uznáva, že ruská ústava podporuje "tradičné chápanie manželstva", vyjadril názor, že metódy uznávania rodín osôb rovnakého pohlavia, odlišné od úradnej registrácie, nie sú v rozpore s najvyšším zákonom štátu.

Lynčovanie Orbána naznačuje, že základnou hodnotou EÚ je viac LGBT agendy do škôl
05 | 07 | 2021 | Peter Sulek