Smrť Potměšila zasiahla aj Andyho Krausa: Ako prebiehalo ich spoločné nakrúcanie?
15 | 07 | 2021 I Tibor Sipos
Herec a režisér Andy Kraus zaspomínal na legendárneho českého herca Ladislava Potměšila, ktorý zomrel na rakovinu. Chorobe podľahol, aj keď s ňou statočne bojoval dlhé roky, píše Nový Čas. Kraus hovorí, ako prebiehalo ich spoločné nakrúcanie.

Ladislav Potměšil nás navždy opustil v 75 rokoch. K rakovine postupom času začali pribúdať aj iné zdravotné ťažkosti. Počas života si stihol zahrať aj v sitkome Kutyil, s. r. o, kde sa mu s Andym Krausom pretli cesty prvýkrát. Český herec stvárnil kňaza Petra Kohouta. Počas natáčania si vytvorili silné herecké puto, čo bolo zrejmé aj zo slov, ktorými si Kraus uctil svojho kolegu.

Podľa neho bol Potměšil predovšetkým skromný človek s dobrým srdcom. „Bol to výborný herec a skvelý človek. Niektorí herci si zahrajú svoje, zoberú honorár a tým sa to pre nich končí. Pán Potměšil sa z práce tešil. Úžasný komik, skromný človek, ktorý dal vždy priestor vyniknúť hereckým partnerom. Nakrúcanie sme si užívali a je pre mňa veľkou cťou, že som s ním mohol stáť pred kamerami,“ uviedol pre Nový Čas.

Zomrel herec Ladislav Potměšil
Vo veku 75 rokov zomrel v pondelok český herec Ladislav Potměšil. Informovali o tom webové spravodajské portály Novinky.cz a iDNES.cz s odvolaním sa na denník Blesk. Herca v poslednom čase sužovali vážne zdravotné problémy. Čítať ďalej
12 | 07 | 2021 | tasr