Prípad prokurátora Kováčika eskaluje: Vypočuť chcú okrem bývalých sudcov a prokurátorov aj Pčolinského
15 | 07 | 2021 I Tibor Sipos
Dozorový prokurátor navrhuje vypočuť bývalého generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, informuje Pluska.
Vypočutý má byť aj Pčolinský

V prípade bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika chce obhajoba vypočuť aj stíhaného exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. Okrem neho i sudcu Najvyššieho súdu SR Juraja Klimenta. Ďalej šéfa Špecializovaného trestného súdu Jána Hrubalu ši bývalého policajného funkcionára Norberta Paksiho.

„Čo sa týka obstarania listinných dôkazov, navrhujeme obstarať a prečítať listiny v súvislosti s rozhodovaním o väzbe Ľubomíra Kudličku od jeho zadržania v októbri 2019 do súčasnosti,“ uviedol Erik Magál, obhajca obžalovaného.
Obžalovaný

Kováčik čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zneužívania právomoci verejného činiteľa či z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti.

Dušan Kováčik dal pokyn ku kauze Gorila, svoje zadržanie očakával (AKTUALIZOVANÉ)
Bývalý špeciálny prokurátor Dušan K. dal pokyn na pridelenie prípadu skartácie spisu z kauzy Gorila konkrétnemu prokurátorovi. Na pojednávaní pred Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) o tom vypovedal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Tomáš... Čítať ďalej
13 | 07 | 2021 | tasr