Nemecko zasiahli obrovské povodne. Najmenej dvaja ľudia zahynuli a 30 je nezvestných (VIDEO)
15 | 07 | 2021 I Lukáš Leca

Po búrkach a prívalových dažďoch, ktoré zaplavili niekoľko nemeckých štátov, zahynuli dvaja hasiči a najmenej 30 ďalších ľudí je nezvestných. Extrémne počasie spôsobilo, že cesty boli nepriechodné. Ulice sa zmenili na rieky, informuje portál RT.


Mohutný lejak medzi utorkom a stredou spôsobil vo viacerých nemeckých spolkových krajinách obrovské škody. Podľa verejnoprávnej spoločnosti SWR povodne vo štvrtok ráno strhlo šesť domov. Okrem úmrtia hasičov je stále nezvestných asi 30 ľudí, dodala agentúra. Ďalším 25 domom hrozí zrútenie v západnej spolkovej krajine Porýnie-Falcko.

Záchranári ešte aj vo štvrtok ráno pracovali na tom, aby obyvateľov priviedli do bezpečia. Päť ľudí bolo uväznených v dome vo Waxweileri, ktorý je „úplne obklopený“ vodou.

Búrky zasiahli aj Sasko, Durínsko, Severné Porýnie-Vestfálsko (NRW) a Bavorsko.

Pri záchranných prácach v Altene v Severnom Porýní-Vestfálsku zahynul 46-ročný hasič. Polícia v stredu tento incident označila za „tragickú nehodu“. Ďalší hasič sa zrútil a neskôr zahynul počas misie súvisiacej s búrkami v elektrárni Werdohl-Elverlingsen neďaleko Werdohlu o niekoľko hodín neskôr, uviedla polícia.





V neďalekom meste Hagen podľa meteorologickej služby spadlo za pár hodín 100 litrov vody na meter štvorcový , čo spôsobilo, že rieka Volme sa vyliala z koryta. Úrady boli nútené vyhlásiť núdzový stavu. Zábery z Hagenu ukazujú rozsah záplav. Jeden používateľ Twitteru zverejnil video, ktoré sa javí ako zábery dunivej rieky. V skutočnosti však ide o pozostatok jeho príjazdovej cesty.





Úradníci mesta vyzvali kohokoľvek, kto žije v blízkosti zasiahnutých okresov, aby okamžite opustili domovy.

V Moskve prepukla masívna bitka dvoch skupín migrantov. Zapojilo sa do nej viac ako 100 ľudí
14 | 07 | 2021 | Lukáš Leca