Ropa sa stala najžiadanejšou komoditou na Wall Street
14 | 07 | 2021 I Lukáš Leca

Pre ropu je zatiaľ rok 2021 vynikajúci. Ide o veľmi odlišnú situáciu v porovnaní s minulým rokom, keď pandémia narušila dopyt po všetkých komoditách, informuje portál RT. Ropa sa stala najžiadanejšou komoditou na Wall Street.


Teraz je dopyt po komoditách späť a ropa je silná ako nikdy. Ropa sa stala najžiadanejšou komoditou pre obchodníkov za posledných pár týždňov. Rastúci dopyt prekonal všetky očakávania.

Správa The Wall Street Journal odhalila, že pomer rastúcich a klesajúcich ropných trhov v New Yorku dosiahol pomer neuveriteľných 23 ku 1. Začiatkom roka bol pomer 6 ku 1.

OPEC+ začiatkom tohto mesiaca všetkých ohromil, keď sa mu nepodarilo dosiahnuť dohodu o tom, ako bude pokračovať v kontrole výroby po súčasnom mesiaci. Spojené arabské emiráty, ktoré kritizovali niektoré aspekty dohody o znížení produkcie, tentokrát odmietali robiť akékoľvek ústupky.

Nemecko nezavedie povinné očkovanie, oznámila Merkelová
Kancelárka Angela Merkelová oznámila, že Nemecko nezavedie povinné očkovanie proti Covid-19. Dokonca ani pre zdravotníckych pracovníkov. Dodala, že takýto krok by mohol narušiť dôveru verejnosti a ľudia sa musia sami rozhodnúť, či sa chcú dať... Čítať ďalej
14 | 07 | 2021 | Lukáš Leca


Posledným faktom zostáva, že členovia kartelu produkujúceho ropu ešte musia dosiahnuť pokrok v tejto dohode. Zdroje pre agentúru Reuters uviedli, že Rusko sa pokúšalo priviesť Spojené arabské emiráty a Saudskú Arábiu k rokovaciemu stolu, ale zjavne malo problém uspieť. Nové stretnutie OPEC+ tento týždeň je však nepravdepodobné.

Medzitým sa však objavili nové obavy, že Delta variant koronavírusu by mohol zvrátiť globálne hospodárske oživenie. Kvôli tejto obave začala týždeň ropa so stratou. Aj keď menšou, na úrovni menej ako jedného percentuálneho bodu pre ropu Brent aj pre ropu West Texas Intermediate.

V Moskve prepukla masívna bitka dvoch skupín migrantov. Zapojilo sa do nej viac ako 100 ľudí
14 | 07 | 2021 | Lukáš Leca