Pellegrini: Žiadame preveriť všetky nákupy počas pandémie. Testov, vakcín a iného materiálu (VIDEO)
14 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Zistenie Úradu pre verejné obstarávanie potvrdili, že obstarávanie antigénových testov bolo netransparentné. Nielenže to otvorilo Pandorinu skrinku súčasnej vlády, ale aj odštartovali kritiku zo strany opozície. Medzi prvými sa ozval šéf Hlasu Peter Pellegirini, ktorý svoje výhrady oznámil formou videa.


Pellegrini je presvedčený, že trnavská firmička spriaznená s Matovičom nemorálne zarábala na zdraví ľudí. Podľa neho to mal potvrdiť aj Úrad pre verejné obstarávanie, ktorý skonštatoval, že obstarávanie bolo netransparentné. Šéf Hlasu vo videu oznamuje, že požiadajú Najvyšší kontrolný úrad SR o preverenie aj ďalších nákupov počas pandémie.



Trnavská firmička dosiahla najväčší nárast zisku v celej histórii Slovenska

„V utorok Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) potvrdil, že pri kšefte pri nákupe antigénových testov bol porušený zákon. Už pred mnohými mesiacmi sme kritizovali tento nezmyselný nákup, ako aj manévre, ktorými Igor Matovič nútil milióny ľudí každý jeden víkend chodiť na testy, čím naopak spôsobil ešte väčšie šírenie vírusu ako keby žiadne testovanie nebolo,“ Pellegrini.

Dodáva, že potom vyplávali na svetlo informácie, kto tieto testy nakupoval. „A čuduj sa svete, najväčší kšeft z tohto balíka získala malá trnavská firmička, o ktorej predtým nikto nič nevedel. A opäť, čuduj sa svete, ešte bola aj priamo napojená na Igora Matoviča a niekoľkých predstaviteľov vládnej koalície,“ konštatuje líder Hlasu.

SŠHR nesúhlasí so závermi ÚVO o porušení zákona pri nákupe testov, odvolala sa
Správa štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR nesúhlasí so závermi Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) o porušení zákona o verejnom obstarávaní pri nákupe testov na diagnostiku ochorenia COVID-19. Proti rozhodnutiu sa odvolala, nie je teda... Čítať ďalej
13 | 07 | 2021 | tasr


Vďaka tomuto kšeftu si podľa Pellegriniho malá trnavská firmička len za minulý rok zarobila 3,8 milióna eur, hoci v roku 2019 mala zisk len smiešnych 30 tisíc eur. „Žiadna firma na Slovensku, ktorá normálne podniká, nikdy v histórii nedosiahla takýto rekordný nárast zisku. A navyše sa potvrdilo, že tento kšeft urobili aj tak, že porušili zákon. Preto dnes veľmi dobre vieme, o čo vtedy Igorovi Matovičovi išlo. Išlo mu o to, aby nás donútil na tieto testovania chodiť, aby bolo treba minúť milióny testov, ktoré dal nakúpiť svojej spriaznenej firmičke, ktorá na tom excelentne zarobila. A boli takí, že pri tom ešte aj zákon porušili,“ zhrnul expremiér.


Odstúpiť by mal nielen šéf Štátnych hmotných rezerv, ale aj Igor Matovič

Hlas preto dnes požiadal nielen šéfa Štátnych hmotných rezerv, aby odstúpil z funkcie, ale aj Igora Matoviča. „Toho, ktorý sa tu pasoval do role toho najspravodlivejšieho, aby naozaj odišiel zo svojej stoličky. Čo je najdôležitejšie, obraciame sa dnes na ÚVO a aj na Najvyšší kontrolný úrad, aby preverili všetky nákupy počas pandémie. Nielen týchto testov, ale i vakcín alebo iného materiálu, ktorý bolo treba kúpiť. A tiež preverenie MOM-iek, na ktorých milióny zarobili nominanti vládnej koalície,“ oznámil na záver Peter Pellegrini chystané kroky Hlasu. Dodal, že pevne verí, že im vyhovejú a je zvedavý, čo všetko sa ešte o šafárení počas pandémie pod taktovkou Igora Matoviča dozvieme.

„Máme si platiť za testy, ktoré sa nakúpili a zaplatili z našich daní?“ hnevá sa na vládu René Fridrich
Vláda ruší zadarmo testovanie, takže ľudia si za to už budú musieť zaplatiť. Kto nebude zaočkovaný, musí na test, lenže za ten si už „zacáluje“ zo svojho. Tým de facto rozdeľuje ľudí na dve kategórie – na poslušných a tých vzdorovitých, ktorých... Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik