Najskôr tréner reprezentácie, teraz poslanec Smeru: "Keby mali dnešní futbalisti naše tréningy, odišli by"
14 | 07 | 2021 I Tibor Sipos
Najnovším hosťom diskusnej relácie portálu eReport Like it bol bývalý futbalista, tréner futbalovej reprezentácie a poslanec za Smer-SD Dušan Galis. Prehovoril o zákulisí futbalového sveta, maďarsko-slovenskom nátlaku pri zápasoch i dnešných futbalistoch.
Naša liga je veľmi slabá

Reč bola skôr o futbale, ako o politike. Moderátorka sa na úvod Galisa spýtala na výkony našich dnešných futbalistov. "To, že sme hrali tak, ako sme hrali, že sme nepostúpili a tak ďalej, je vizitka, myslím si, aj slovenského futbalu. Treba priznať, že slovenský futbal, naša liga, je skutočne veľmi slabá. No a očakávať výkony od hráčov, ktorí nehrajú pravidelne v zahraničných kluboch, je nereálne, aby podali nadštandardný výkon," uviedol poslanec.

Podľa neho sú dnešní reprezentanti akosi bez motivácie. "Tá motivácia pre mladých hráčov vtedy bola veľká. Myslím si, že tí mladí hráči nemajú takú motiváciu, akú sme mali my za totality. Keď som ešte hrával, sme mali ten servis okolo seba. Disciplína, tréningový proces, náročnosť bola úplné iná," spomína bývalý športovec.
Podali by petíciu

Galis tvrdí, že dnešní hráči by tréningy z ich éry nezvládli. "Dneska, som presvedčený o tom, že keby som začal trénovať s tými záťažami, ktoré sme mali za čias Zrubáka Antona, ktorý bol kondičný tréner, tak hráči by podpísali petíciu, aby ma odvolali," konštatuje.

"Odvolali za to, že to boli tvrdé tréningy?" spýtala sa moderátorka nechápavo. "Áno, určite by boli proti tomu. My sme mali niekedy tréningy aj štyrikrát z deň," zaspomínal si dnes už legendárny Galis pre eReport.

Slota nás varoval: Keď dáte takémuto bláznovi hlas, Boh chráň SR! Belousovová však viní jeho (VIDEO)
Bývalý predseda SNS Ján Slota, známy svojimi alkoholovými a korupčnými kauzami, varoval Slovákov už pred takmer desiatimi rokmi. Na začiatku roku 2012 odišiel z diskusnej relácie RTVS práve vďaka expremiérovi a súčasnému ministrovi financií Igorovi... Čítať ďalej
13 | 07 | 2021 | Tibor Sipos