Hlavná pediatrička Prokopová pretláča očkovanie detí. V 2016 priznala peniaze od farmafiriem
13 | 07 | 2021 I Peter Sulek

Portál Pluska v článku z roku 2016 písal o pochybných praktikách niektorých lekárov. Prokopová, ktorá v súčasnoti pôsobí ako hlavná pediatrička a pretláča očkovanie detí, v ňom priznala príjmy od farmafiriem.


Na spôsob liečby môžu mať veľký vplyv aj firmy, ktoré s liečivami obchodujú. Doktorom totiž ponúkajú rôzne výhody a dary. Ako protislužbu následne vyžadujú predpisovanie ich lieku.
Doktora si môžete preveriť

Ak pochybujete o poctivosti svojho lekára, môžete si preveriť, aké dary a od koho dostáva. Na webstránke Asociácie inovatívneho farmaceutického priemyslu www.aifp.sk by sa mala nachádzať informácia, koľko peňazí či iných darov poslali firmy na účet konkrétnych lekárov, ošetrovateľov alebo zdravotných sestier.

Má to však malý háčik – lekár s tým musí súhlasiť. Konkrétne pomenovaných všetkých zdravotníkov nájdete na webstránke Národného centra zdravotníckych informácií www.nczisk.sk. Prikazuje to Zákon o liekoch. Zverejňovať platby alebo iné dary musia výrobcovia aj distribútori liekov, lekári či nemocnice a tiež držitelia registrácií humánnych liekov a farmaceutické spoločnosti.

Pediatrička Prokopová má problém! Podali na ňu trestné oznámenie za vyhlásenia o očkovaní
Na pediatričku Prokopovú, členku pandemickej komisie, podala skupina poslancov spolu s iniciatívou Do školy bez podmienok, trestné oznámenie. Dôvodom sú jej vyhlásenia o zvýhodňovaní zaočkovaných detí. Čítať ďalej
20 | 06 | 2021 | Petra Demková

Skorumpovaní lekári?

Skúsenosti hovoria o uplácaní lekárov, keď si napríklad farmafirma „kúpi“ doktora darovaním exkluzívnej dovolenky pre celú jeho rodinu – a ten potom pacientom predpisuje jej lieky.

Takúto prax v roku 2016 potvrdila aj v súčasnosti ako hlavná pediatrička ministerstva zdravotníctva pôsobiaca Elena Prokopová. Tá pred niekoľkými dňami na tlačovej konferencii presviedčala verejnosť o potrebe očkovania detí proti covidu. A to dokonca aj detí pod 12 rokov!

Detská lekárka vtedy povedala: „Určite sa nehanbím, že dostávam finančné dary, pretože ich neberiem za niečo, čo by bolo zlé v postoji k mojim pacientom. Ani by som to nenazvala darmi, je to skôr finančná pomoc, ktorú potrebujem pre svoju prácu. My lekári nemáme také príjmy, aby sme si mohli dovoliť bez problémov hradiť vzdelávacie akcie z našich platov,“ pokúsila sa obhájiť svoje konanie.

Statočná lekárka zo Stupavy odmieta očkovať deti. Nechce na nich robiť testy, napísala v ozname
Zjavne veľmi statočná, múdra a zodpovedná detská lekárka zo Stupavy ide príkladom. Na svojej webovej stránke oznámila, že nikdy nebude očkovať deti a dorast proti chorobe covid-19. Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Peter Sulek