"Európska únia je zničená tými, ktorí ju teraz chcú chrániť," tvrdí predseda maďarského parlamentu Kövér
13 | 07 | 2021 I Linda Chopin

„Sme vystavení takému stupňu agresie, požiadavke odtrhnutia od normálnosti, čo vyvoláva nielen odpor Maďarov, ale aj drvivej väčšiny Európanov. Ak to takto pôjde ďalej, Európsku úniu zruinujú tí, ktorí ju chcú od nás chrániť. Morálka v EÚ jednoducho neexistuje. A únia nepodporuje diskusiu o morálke. Ale prosím Vás, o čom sú potom hodnoty?“ László Kövér


László Kövér je maďarský politik a zakladajúci člen strany Fidesz. V súčasnosti je aj predsedom maďarského parlamentu. V článku, ktorý zverejnil portál MA7 sa venuje súčasnej Európskej únii a tvrdí, že keby sa dnes konalo referendum o vstupe do únie, určite by bol proti. Odpovedal tak na provokáciu niektorých západných politikov, ktorí tvrdia, že Maďarsko by do únie už neprijali.

Rodina, náboženstvo, všetci, ktorí stoja v ceste peniazom, musia byť odstránení, tvrdí Gyula Thürmer
05 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Po nacistoch a komunistoch rozbíja Európu nový druh totality

Predseda maďarského parlamentu považoval členstvo v EÚ v dobe, keď do neho Maďarsko vstúpilo za akýsi priaznivý, demokratický a civilizovaný rámec. Vnímal ho ako možnosť presadzovania vlastných národných záujmov a členstvo v EÚ bolo aj finančne priaznivé.

Podľa jeho názoru, ale po nacistoch a komunistoch rozbíja Európu nový druh totality. Možno ho nazvať liberalizmom, posthumanizmom a zeleným šialenstvom. Tieto morálne rámce sa prenášajú aj do politiky v Maďarsku, kde sa blížia parlamentné voľby. Je presvedčený, že ak voľby vyhrá opozícia, neostane v Maďarsku kameň na kameni, ale zdôraznil, že dovtedy nebude tolerovať, aby z parlamentu robili blbí cirkus a aby úmyselne urážali svojich kolegov.

Liberalizmus je založený na tradíciách. Ten dnešný tradície oslabuje a preto zanikne, tvrdí Deneen
"Liberálna elita, ktorá riadi popredné inštitúcie západných spoločností, považuje tých, ktorí sa držia tradícií, za nepriateľov. V boji s liberalizmom však nestačí odvaha. Je potrebné porozumieť situácii v akej sa spoločnosť nachádza. Vedieť kedy a... Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová