Šokujúce videá: Policajti si z oddelenia spravili šenk a herňu. Na druhý deň mali pracovať s alkoholom v krvi
12 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Zarážajúce videá z policajného oddelenia v Bratislave poslal anonym nielen portálu Aktuality, ktorý ich zverejnil ako prvý, ale i šéfovi polície. Na jednom z nich je vidieť, ako údajne počas pracovnej doby funkcionári hrajú hraciu konzolu. Na druhom je možné vidieť, ako sa zabávajú s alkoholom na stole.



Playstation v kancelárii

Podľa dostupných informácií ide o veliteľa celej jednotky a veliteľa čaty v Bratislave. Vďaka hracej konzole a nedohratému hokejovému zápasu na nej sa podľa anonymného poskytovateľa videí vedúci funkcionári nevenovali svojim podriadeným. V oboch videách má podľa anonyma ísť o pracovný čas počas výkonu služby.


Vybuchlo to?

Druhé video by mohli mnohí označiť za ešte znepokojivejšie. Je na ňom vidieť, ako sa príslušníci PMJ zabávajú počas silvestrovskej noci. Ich spôsob zábavy by sa pritom pokojne hodil do prvého stupňa základnej školy. Policajný funkcionár totiž vbehol do miestnosti, kde sa jeho kolegovia zabávali s alkoholom (vínom aj tvrdým) na stole. V ruke mal pritom elektroniku pripomínajúcu ohrievač, ktorú hodil do miestnosti a utiekol s predstieraním, že ide o bombu. Po tom, ako ho na chodbe prešiel smiech sa vrátil do miestnosti a spýtal: "Vybuchlo to?"

https://www.youtube.com/watch?v=ROuwCR7jNvo

Podľa anonyma sú na oboch videách rovnakí príslušníci polície. „Na videu sú, samozrejme, zachytení zase tí istí nedotknuteľní, ktorí si myslia, že okolo nich sa točí celý svet a môžu si robiť, čo chcú. Takéto správanie funkcionárov, ktorí si z útvaru PMJ urobili doslova šenk, je absolútny vrchol úbohosti. Nehovoriac o tom, že po takýchto večierkoch slúžia aj na druhý deň ešte s alkoholom v krvi,“ uviedol.
Výpoveď

Policajný prezident Peter Kovařík potvrdil, že sa týmto prípadom budú zaoberať kompetentné zložky a výsledkom môže byť ukončenie pracovného pomeru. „Ak konanie na týchto videách nie je premlčané, budeme to riešiť ako disciplinárny priestupok. Keby sa to stalo v čase služby, znamená to automaticky ukončenie pracovného pomeru. Ak by išlo o oslavu mimo pracovného času, aj vtedy je zakázané požívať alkohol na pracovisku a išlo by o disciplinárne previnenie,“ uviedol šéf polície.

Slováci idú znovu do ulíc! Dnes od 15.00 je pred prezidentským palácom protest proti zmarenému referendu (VIDEO)
A je to tu zas! Jeden protest ešte ani dobre neodznel a už je tu ďalší. Tentokrát naň pozýva exposlanec Peter Marček a hlavným live motívom protestu bude vyjadrenie nesúhlasu so zmarením referenda o predčasných voľbách prezidentkou a Ústavným... Čítať ďalej
12 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik