Bezos blahoželá Bransonovi: "Vo vesmíre si nebol, ale aj tak gratulujem!"
12 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Zakladateľ spoločností Blue Origin a Amazon Jeff Bezos zablahoželal kolegovi miliardárovi a zakladateľovi spoločnosti Virgin Richardovi Bransonovi k úspešnému suborbitálnemu letu. A to aj napriek tomu, že Bezosova spoločnosť už skôr spochybňovala, či sa Bransonova cesta vôbec dá považovať za vesmírny výlet, informuje portál RT.


Vstup do klubu

"Gratulujeme k letu," napísal Bezos Bransonovi a jeho posádke na Instagram  po úspešnom lete do vesmíru a návrate na Zem. Bezos dodal, že sa „nevie dočkať, kedy vstúpi do klubu.“




Branson sa dostal do suborbitálneho priestoru na kozmickom lietadle Virgin Galactic Unity 22 z Nového Mexika a sprevádzali ho spolucestujúci Sirisha Bandla, Colin Bennett a Beth Moses.

Bransonovu cestu mnohí vnímali ako tesné víťazstvo nad Bezosom, ktorý podobne investoval do technológií a 20. júla sa chystá podniknúť vlastnú cestu do vesmíru.

Elektroautá nie sú autá, je to ideológia. Profesor Jan Macek o tom, čo nikto nechce počuť
11 | 07 | 2021 | Peter Sulek

Neprekročil hranicu

Napriek pochvale Bezos tvrdil, že Bransonov let sa v skutočnosti nepočíta ako let do vesmíru, pretože neprekročil hranicu Karmanu, ktorá sa považuje za hranicu medzi Zemou a vesmírom vo výške 100 kilometrov nad morom.

Minulý mesiac na otázku CNBC, či sa „pokúša“ poraziť Jeffa Bezosa, Branson posmešne odpovedal: „Jeff, kto?“ Branson dostal v nedeľu blahoželanie aj od kolegu miliardára a vesmírneho nadšenca Elona Muska.

Nedeľný testovací let bude potenciálne prvým z mnohých, pričom Branson plánuje, že spoločnosť Virgin Galactic vezme cestujúcich do vesmíru za státisíce dolárov.

Niektoré krajiny už menia prístup k pandémii: Sústredia sa len na hospitalizovaných
S pribúdajúcim počtom zaočkovaných mnohé krajiny už menia prístup k pandémii. Napríklad v Singapure majú v pláne prestať počítať denné prírastky nakazených, Budú rátať iba ťažké priebehy koronavírusu. Aj v Británii sa počas uvoľňovania sústredia... Čítať ďalej
11 | 07 | 2021 | Tibor Sipos