Zdrvujúci objav z listov, ktoré písal: Bruce Lee bol závislý od drog!
11 | 07 | 2021 I Tibor Sipos


Pol storočia staré poznámky z dávno zabudnutej škatule na blšom trhu odhalili senzáciu. Písal ich totiž populárny herec Bruce Lee († 32) kolegovi, ktorý mu dodával drogy. Kokaín, LSD, marihuana. Filmový veľmajster bojových umení skúsil snáď úplne všetko, píše portál Aha!




Začiatkom 70. rokov minulého storočia položil základy dodnes trvajúceho záujmu divákov o filmy s tematikou bojových umení. Jeho filmy boli kasové trháky a Bruce sa stal symbolom sily a boja. Teraz však 40 ručne písaných strán poznámok mení úplne všetko. Zosnulá legenda ich písala kolegovi Robertovi Bakerovi († 52).
"Má to pod kontrolou"

"Zožeň mi nejaký kokaín. Som príšerne unavený, ale ten koks ma napraví," písal Lee Bakerovi v roku 1972 z ďalekého Hongkongu, kde práve nakrúcal. V ďalšej správe herec radí, aby mu Baker drogy poslal obvyklou cestou. Nešlo teda o jednorazovú záležitosť. V apríli 1973 poslala jeden z listov Leeová manželka Linda (75). "Neboj, že to Bruce s tým K (kokaínom) preženie, má to pod kontrolou," napísala Bakerovi.

Jedna z najväčších tragédii HOLLYWOODU! Tragická cesta rodiny Bruce Leeho
Životná cesta rodiny Leeových je postihnutá jednou tragédiou za druhou. Bruce Lee bol nielen slávny herec, ale aj majster a popularizátor bojových umení, ktorého miloval celý svet. Zomrel v 32 rokoch, aj tak sa ale dožil vyššieho veku ako jeho... Čítať ďalej
04 | 02 | 2020 | Žaneta Hurbanová


Lenže herec po mesiaci skolaboval. V nemocnici ho zachránili, ale nie na dlho. Osudného 20. júla 1973 Lee obedoval s kolegami. Lenže navečer ho rozbolela hlava, tak si vzal silný prášok a zaspal v spánku, z ktorého sa už nikdy neprebudil. Podľa pitevnej správy ho zabil opuch mozgu, spôsobený nevhodnou kombináciou utišujúcich liekov. Ručne písané lístky pôjdu do dražby a mohli by vyniesť až päť miliónov českých korún!
Rodinná kliatba?

Bruceov syn Brandon Lee († 28) sa stal úspešným hercom, ale v roku 1993 bol omylom zastrelený počas nakrúcania filmu Vrana. Ani rýchly prevoz do nemocnice a šesť hodín trvajúce operácie Brandona nedokázali zachrániť.

Smrť MMA zápasníka Teššíka: Šialené konšpirácie a slová o steroidoch!
09 | 07 | 2021 | Tibor Sipos