V očkovacom centre vo Viedni skolabuje po podaní vakcíny v priemere 50 ľudí denne
11 | 07 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Pri očkovaní proti koronavírusu stále dochádza k vedľajším účinkom. Vo viedenskom očkovacom centre denne skolabuje okolo 50 ľudí, píše epochtimes.de.


Masové očkovanie v Rakúsku napreduje. Očkuje sa aj cez víkend, napríklad v očkovacom centre v Austria Center Vienna (ACV) vo Viedni – Donaustadte. Ako informoval najväčší bezplatný denník v krajine Heute, v ACV denne zaočkujú okolo 5 000 tisíc ľudí, stále však dochádza k neželaným vedľajším účinkom.



Jedno percento skolabuje

Minulý víkend skolabovalo za deň v priemere 50, väčšinou mladých ľudí. Dostali vakcínu od spoločnosti Johnson & Johnson, ako povedal novinárom pracovník centra. Mesto Viedeň tiež potvrdilo výskyt takýchto incidentov, hovorilo však „len“ o 30 až 40 prípadoch za celý víkend.


Na školskej párty v Tel Avive zaočkovaný nakazil koronou 83 tínedžerov
Zdá sa, že mýtus o očkovaní v Izraeli sa rozpadá. Reťazec infekcií medzi zaočkovanými nakoniec viedol k hromadnému nakazeniu medzi tínedžermi na školskej párty v Tel Avive. Minister zdravotníctva požaduje návrat „zeleného pasu“, a to aj napriek... Čítať ďalej
10 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Mesto uviedlo, že po očkovaní, žiaľ, „pár“ ľudí skolabuje. Preto je po podaní vakcíny odporúčaný relax. Dohliadajúci zdravotnícky personál má venovať osobitnú pozornosť najmä mladým a štíhlym ľuďom. Dávajú im po očkovaní vodu a cukríky „gumených medvedíkov“, aby sa predišlo kolapsu.



Očkovací týždeň s AstraZenecou

Mesto Viedeň vyzvalo k rozsiahlemu očkovaniu bez potreby sa vopred objednať vakcínou AstraZeneca v centre ACV. Očkovať sa bude 12 hodín denne a záujemcom podajú prvú dávku vakcíny. Po štyroch týždňoch bude nasledovať druhá dávka.


Viedenský mestský radný pre zdravotníctvo Peter Hacker (SPÖ) uviedol, že vakcína sa ukázala ako veľmi účinná aj proti Delta variantu koronavírusu. Ako informoval tlačový hovorca Norbert Schmurrer, Národné očkovacie grémium odporučilo skrátiť rozpätie medzi dvoma dávkami vakcíny z dvanástich na štyri týždne. „Mutácii Delta nechce dať Viedeň šancu,“ dodal.


Očkovanie bolo možné rozbehnúť vďaka tomu, že Rakúsko dostalo zrazu prekvapivo veľa vakcín od spoločnosti AstraZeneca. Zaočkovať sa môže prísť každý nad 18 rokov. Denne plánuje Viedeň vakcinovať 1 500 ľudí, celkovo asi 10 500. „Jednoducho príďte a nechajte sa zaočkovať,“ vyzýva ľudí Schmurrer.


Prečo miesto vpichu po covid očkovaní magnetizuje?
Dôkazy magnetizmu na mieste vpichu vyvolávajú nové otázky. Čo sú vlastne covid vakcíny? Pýta sa Tsargrad.tv. Čítať ďalej
10 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič

Očkovaný ešte nemusí byť imúnny voči koronavírusu

Propagačné tvrdenie mesta Viedeň o jednoduchej imunizácii je však zjavne prehnané, najmä ak ide o vysoko nákazlivý variant Delta, proti ktorému chce mesto špeciálne bojovať.


Nielenže sa vyskytli vážne vedľajšie účinky, ba dokonca až úmrtia, ale istá nie je ani imunizácia, v ktorú mnohí dúfajú.



Izrael bije na poplach

Kvôli mutácii Delta teraz bije na poplach aj Izrael, hoci až 60 percent jeho populácie je zaočkovaných. V jednej škole sa 80 spolužiakov nakazilo od jedného žiaka, ktorého rodina sa nakazila od ďalšej očkovanej osoby. Tá zase nakazila ďalšieho zaočkovaného, ktorý sa vrátil do Izraela z Veľkej Británie.


Podľa rakúskych novín Der Standard izraelské ministerstvo zdravotníctva  informovalo o viac ako 500 nových infekciách za jeden deň. Predtým to bolo v priemere 300 denne. V Izraeli je to najviac od konca marca. Polovicu nakazených tvoria deti a tínedžeri a časť plne očkované osoby, dodáva epochtimes.de.


Smrť MMA zápasníka Teššíka: Šialené konšpirácie a slová o steroidoch!
09 | 07 | 2021 | Tibor Sipos