Škodí slovenským záujmom! Kotleba si vraj sprivatizoval sobotný protest a spolitizoval ho
11 | 07 | 2021 I Petra Demková

V sobotu 10. 7. sa konal protivládny protest proti očkovaniu a šikanóznym opatreniam. Akcia vyzerala sľubne a úspešne. Už večer sa však na Facebooku začali objavovať príspevky nahnevaných účastníkov, ktorí sa sťažovali, že protest si sprivatizovali Marián Kotleba a ĽSNS. Mnohí z protestu nahnevaní aj odišli.



Jedinou vlajkou na proteste má byť tá slovenská

To však očividne nezaujíma Mariána Kotlebu, ktorý už neraz ukázal, že pronárodný záujem je mimo jeho zorného uhla a v prvom rade sleduje záujmy svoje vlastné. Azda najvypuklejším dôkazovým materiálom je to, ako sa snažia kotlebovci vizuálne zelenými vlajkami obsadiť každú proslovenskú akciu.

Ak na protest za záujmy slovenských občanov patrí vlajka, tak jedine slovenská.

Rasťo Piško o účastníkoch protestu: Čvarga, bruchatí tatkovia v maskáčoch, tetky mečiarovskej éry
Bývalý „humorista“ Piško sa opäť pokúša o vtip. V centre Bratislavy v sobotu stretol zopár účastníkov protestu, ktorí sa mu nepáčili. To mu nebránilo v tom, aby hodil všetkých nahnevaných občanov do jedného vreca. Opísal ich ako potetovanú čvargu a... Čítať ďalej
11 | 07 | 2021 | Petra Demková

Michaela Horňáčková upozornila na pozadie protestu

Na to, čo sa dialo v pozadí príprav protestu a priamo v zákulisí v sobotu o 14. hodine, upozornila aj občianska aktivistka Michaela Horňáčková.

Vo videu skonštatovala, že navonok videli účastníci protestu občanov bok po boku, naprieč celým politickým spektrom. Realita však bola očividne iná. Horňáčková upozornila, že počas protestu začali ľudia z davu odchádzať. Dôvodom bolo, že mnohí mali pocit, že sú na politickom mítingu jednej strany. Aktivistka doplnila aj informáciu, ktorá vysvetľuje, čo sa vlastne udialo. ĽSNS údajne dodala na protest aparatúru.
Toto nemal byť protest jednej strany!

Aktivistka netají sklamanie. „Toto nebol protest jednej strany, toto bol protest ľudí a pre ľudí. A hlavne, boli tam ľudia, ktorí volili úplne iné politické strany. A títo ľudia čakali, kým sa k slovu dostanú práve tí aktivisti, ktorých oni nasledujú a podporujú,“ povedala. Následne podala informáciu o tom, že sa za pochodu menil zoznam rečníkov a v pozadí protestu vládol chaos. Veľa rečníkov ktorí mali vystúpiť, sa nedostalo na rad vôbec. Namiesto toho sa čítali príhovory tých, ktorí sa ani neunúvali prísť osobne. Toto malo podľa nej byť spôsobené zásahmi vedenia ĽSNS a vôbec to nebolo v pôvodnom pláne.

Slovensko opäť povstalo. Pred úrad vlády prišli tisícky nespokojných a nahnevaných Slovákov (VIDEO)
A majú čo chceli!? Do Bratislavy sa dnes „nahrnuli“ tisícky nespokojných Slovákov. Rozhodli sa vyjadriť nesúhlas v vládou a jej krokmi. Dôvodov na protesty bolo viac. Medzi hlavné patrili nezmyselné a šikanózne opatrenia vlády. Ľudia sa búrili aj... Čítať ďalej
10 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik


Podľa Horňáčkovej mali rečniť v prvom rade odborníci, potom aktivisti a až potom politici. Situácia sa však zmenila a všetko bolo naopak. Výsledkom bol podľa nej „spolitizovaný míting, spolitizovaná akcia, ktorá nebola prijatá dobre“.
Odišiel aj Greksa

Okrem bežných občanov, ktorí slová Horňáčkovej na Facebooku potvrdzujú, to za všetkých povedal aj hudobník Marián Greksa. Na akcii mal pôvodne vystúpiť a dokonca aj zaspievať. Na sociálnej sieti však v sobotu poobede napísal: „Šiel som na dnešnú demonštráciu zaspievať Klamára. Ale keď som počul pár prvých rečníkov a videl priveľa zelených tričiek, tak som sa otočil a išiel domov.“
Konajú v národnom záujme?

Záverom: Ak je výsledkom aktivít istej skupiny to, že celé ďalšie spektrum občanov sa kvôli tejto hŕstke na akciách zúčastňovať odmieta; a tá hŕstka si napriek tomu agresívne demonštrovanou prítomnosťou uzurpuje pozornosť, je na mieste opýtať sa, či koná v národnom záujme.

Protestujúci v Štúrove odkazujú Mikasovi: Nie si sudca, nie si prokurátor, nás do basy nezavrieš! (VIDEÁ)
Slovensko je opäť na nohách. Také mohutné protestné akcie, aké boli v piatok na viacerých hraničných prechodoch, tu už dávno neboli. Slovač sa jednoducho opäť zomkla a bojuje proti vláde. Proti bezpráviu, proti núteniu do vakcinácie. Aj proti... Čítať ďalej
10 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik