"Rakúsko celoplošné opatrenia už nechystá, ľudia majú právo konať aj nerozumne," tvrdí kancelár Kurz
11 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová
V Rakúsku je situácia podobná ako vo všetkých štátoch na celom svete. Rozdiel je v prístupe k opatreniam. Počet prípadov nakazených stúpa, napriek tomu má byť štátna kontrola v Rakúsku minulosťou. Kancelár Sebastian Kurz sa plánuje sústrediť na osobnú zodpovednosť. Tvrdí, že ľudia majú právo konať aj nerozumne.

Podľa Kurza nastáva bod zlomu. "Mení sa z akútnej výzvy pre spoločnosť ako celok na medicínsky problém jednotlivca." Informáciu podľa portálu Pluska priniesla agentúra DPA.
Ľudia v liberálnej demokracii majú právo konať nerozumne

Ľuďom podľa Sebastiana Kurza treba prízvukovať, že tí, ktorí sa nedali očkovať, sa nakazia. "Treba však prízvukovať aj iné. Ľudia v liberálnej demokracii majú právo konať nerozumne. Môžete zjesť desať rezňov denne alebo zliezť skalnú stenu so 140 kilami bez toho, aby štát stál dole a istil vás," povedal podľa portálu Pluska Kurz.

Štát má podľa rakúskeho kancelára Kurza aj iné úlohy, ako sú kontrola občanov a proti epidemické opatrenia. Podobne ako v iných krajinách, kvôli vírusu Delta očakávajú ďalšie vlny nákazy. Celoplošné opatrenia už v Rakúsku zavádzať neplánujú.

Aj napriek úplnému zaočkovaniu ochorelo na Covid-19 viac ako 3 800 Nemcov. Niekoľko stoviek bolo hospitalizovaných
Nemecko zaznamenalo viac ako 3 800 symptomatických prípadov Covid-19 medzi ľuďmi, ktorí boli od februára úplne zaočkovaní proti tejto chorobe, uviedol Inštitút Roberta Kocha, informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 07 | 2021 | Lukáš Leca