Nemecký odborník tvrdí: „Korona sa stáva normálnou chrípkou“ (Gernot Marx)
11 | 07 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Názor Gernota Marxa (The Epoch Times)


Lekári intenzívnej medicíny v Nemecku sú presvedčení, že sú dobre pripravení na možnú štvrtú vlnu koronavírusu.


Prezident Nemeckej interdisciplinárnej asociácie pre intenzívnu a urgentnú medicínu (Divi) Gernot Marx pre nemecké noviny Handelsblatt uviedol, že s rešpektom, ale nie s panikou sa pozerá na príchod jesene a možnej štvrtej vlny koronavírusu. Bude sa zásadne odlišovať od predchádzajúcich vďaka pokroku dosiahnutému očkovaním.


Marx si myslí, že bude menej ťažkých prípadov, „a teda aj výrazne menej pacientov s COVID-19 skončí na jednotkách intenzívnej starostlivosti“. V dozvukoch z predchádzajúcej vlny je v nemeckých nemocniciach hospitalizovaných  ešte 500 koronových pacientov.



„To zažívame aj pri chrípke“

Podľa jeho slov v prípade novej vlny budú pacienti s ochorením na COVID-19 pribúdať na JIS kontinuálne, ale priemerné čísla by nemali byť vyššie ako v čase špičky pandémie koronavírusu. „To zažívame aj pri chrípke,“ dodal Marx.


Dag Daniš: Ak sa nespamätáme, éra slobody a suverenity občana sa skončí
10 | 07 | 2021 | Peter Sulek

Obsadenosť kovidových lôžok v nemocniciach sa normalizuje. „Korona sa preto z pohľadu intenzívnej medicíny skutočne stáva normálnou chrípkou,“ vyhlásil prezident Nemeckej interdisciplinárnej asociácie pre intenzívnu a urgentnú medicínu.



Všetko závisí od miery zaočkovanosti

Podľa Marxa bude zmiernenie na jeseň a v zime závisieť od vývoja miery zaočkovanosti. Na to je treba ešte vynaložiť veľké úsilie. Veľký význam budú mať mobilné očkovacie tímy napríklad v centre miest- Tam, kde sa stretáva najviac ľudí či na futbalových štadiónoch. „Mohli by sme si za príklad zobrať aj kampane v USA, kde očkovanie kombinujú so zlosovaním a výhrou státisícov dolárov.“


Miera zaočkovania musí byť tiež kritériom pre koniec koronových opatrení, povedal Marx a dodal: „Pri miere zaočkovanosti 85 percent sa podľa mňa zaobídeme bez akýchkoľvek opatrení.“  Dovtedy je však potrebné „minimálne testovanie, rúška a udržiavanie odstupu, obzvlášť v interiéroch“, uzatvára The Epoch Times.


Obraz budúcnosti na ceste budovania antiľudského sveta (Valentin Katasonov)
Komentár Valentina Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
10 | 07 | 2021 | Iveta Machová