Krčméry to schytal: „Doktor a expert si nasadí rúško aj respirátor a tvrdí, že sa chráni pred covidom?
11 | 07 | 2021 I Jozef Uhlárik

Profesor Vladimír Krčméry „povýšil“ na úroveň Igora Matoviča. Aj on sa stal jedným z najnenávidenejších Slovákov. Dôvod je každému jasný – koronavírus. Teda nie pandémia ako taká, ale jej popisovanie a najmä odporúčania či už testovania alebo vakcinácie.


Vladimír Krčméry bol kedysi Slovákmi uznávaný infektológ, vedec a expert na tropickú medicínu. Mnohí mu už však nevedia prísť na meno a jeho neobľúbenosť je na úrovni Igora Matoviča. Svedčí o tom aj protest pred jeho domom. Ľudia mu podľa portálu tvnoviny.sk nevedia prísť na meno aj pre očkovanie proti koronavírusu, ktorého je v podstate hlavnou tvárou.
Ľudí nemožno nútiť do očkovania

Hlavnou aj preto, lebo bol prvým Slovákom, ktorému podali vakcínu proti COVID-19. Odvtedy sa stal jedným z jej najväčších propagátorov. Ako však postupne vyplávalo na povrch, očkovanie propagoval najmä preto, že bol na výplatnej listine spoločnosti Pfizer. Vláda však teraz zariadila ľuďom prichádzajúcim na Slovensko na hraniciach hotové peklo, čo si odniesol aj člen pandemickej komisie Vladimír Krčméry. Nahnevaní ľudia tvrdili, že nie sú zaočkovaní ani sa neplánujú dať zaočkovať. Žiadali zrušiť opatrenia na hraniciach, ktoré vstúpili do platnosti v piatok 9. júla. Mohutné protesty na hraniciach mali napokon aspoň trochu víťazný koniec, no hnev na profesora to nezmenšilo.

Infektológ Krčméry priznáva, že ľudí nemožno nútiť dať sa očkovať. Dodáva však, že očkovanie nie je jedinou priepustkou na prekročenie hraníc. Ďalšou je aj to, že sa môžu dať otestovať. Profesor poukazuje na to, že štát má právo chrániť zdravie verejnosti a spraviť všetko pre zamedzenie prinesenia nových variantov vírusu. Aktuálne opatrenia majú zabrániť, aby sa zopakoval scenár z minulého septembra, keď sa po dovolenkovej sezóne spustila druhá vlna. „Opatrenia obmedzujú slobodu pohybu, ale druhá vec je právo na ochranu verejného zdravia. Videl som aj protesty ľudí, ktorí nechceli, aby s ich deťmi chodili do školy nezaočkované deti. Obe strany majú právo vyjadriť svoj nesúhlas a vláda musí nájsť rovnováhu,“ skonštatoval Krčméry.

Šokujúce VIDEO z vyjadrení profesora Krčméryho. Kto a prečo tu teda vlastne klame?
Slováci sú z viacerých médií doslova „kŕmení“ rozličnými informáciami o koronavíruse aj najmä o nutnosti očkovania, ktoré nie raz vychádzajú z úst toho „najpovolanejšieho“, profesora Vladimíra Krčméryho. Lenže „nie je zlato všetko čo sa blyští“,... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik

Byť zaočkovaný vlastne nič neznamená

Odborník apeluje, aby sa ľudia dali zaočkovať a vyhli sa tak aj nepríjemnostiam na hraniciach. Podľa Krčméryho sú vakcíny menej účinné proti novým variantom, výrazne však pomáhajú spomaliť šírenie infekcie. Sú však ľudia, ktorí majú slabšiu imunitu a nevytvorí sa im dostatok protilátok ani po druhej očkovacej dávke. Takých je podľa Krčméryho veľmi málo a je možné, že v budúcnosti dostanú tretiu dávku na posilnenie imunity. Navyše, v blízkej budúcnosti by malo na trh prísť jedenásť nových vakcín. Slovákov však jeho slová vôbec nepresvedčili. „Keď už chceli chrániť náš štát, tak mali ísť do karantény všetci. Ja som prekonal ochorenie a mám vyššiu hranicu protilátok ako kolega, ktorý je zaočkovaný!“ napísal v diskusii Jany Ka.

„Stačí sa pozrieť na túto fotografiu a človek žasne. To jeden doktor, expert, si nasadí rúško aj respirátor a tvrdí, že sa chráni pred covidom? Koľko percent kyslíka je potrebné na život? Ty už dýchaš kysličník uhličitý a nie kyslík. Do pár rokov podľahneš pľúcnej embólii. Pán svetovo uznávaný a zatracovaný doktor s prívlastkom Non Grata,“ skonštatoval na margo Krčméryho a jeho fotografie Anton Stanislav.

„Najhoršie je na všetkom to, že byť zaočkovaný vlastne nič neznamená. Izrael je pre všetky štáty príkladom. Ni je pravda že chráni pred tým, aby si sa nedostal do nemocnice. Na to by mala slúžiť včasná ambulantná liečba ako pri bežnej chrípke, ktorú keď neliečite, tak si tiež v nemocnici,“ pridáva svoju trochu do diskusie Milan Štefák.

Protest pred Krčméryho domom. „Vyjdite von a povedzte, prečo nás stále klamete!“ (VIDEO)
Nemilosť Slovákov už pociťuje aj asi najznámejšia tvár pandemickej komisie vlády. Profesor Vladimír Krčméry. Ľuďom sa nepáčia jeho protichodné vyjadrenia ohľadom koronavírusu, testovania aj očkovania. Tak si to s ním chceli osobe „vydiskutovať“.... Čítať ďalej
09 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik

Z vás nech robia pokusnú myš alebo potkana

„Ja sa budem oháňať jedným slovom ako slovensky Rómovia, ak ma nezaočkovaného nikam nepustia, som diskriminovaný! Čo koho do toho že nie som zaočkovaný? Nechcem sa zatiaľ dať očkovať. Kto sa chce, nech sa dá, ja mu to neberiem! Ale nech sa do mňa nestarajú. Ak bude taká vakcína, ktorá je roky otestovaná a nebudú po nej krvné zrazeniny a zápaly sŕdc, vtedy sa dám. Teraz svoju dávku darujem Matovičovi alebo Krčmérymu,“ priznáva Ľubo Bubo.

„Aké nové varianty!! A prečo v Holandsku nie sú nové varianty, nechápem Krčméry! Som tu a tu, myslím tým Holandsko, nič nie je,“ odkazuje profesorovi Ľudovít Farkaš.

„Mám cestovať, urobím si test. Prenášať môže aj očkovaný, a ten na test nemusí, ale prenáša s potvrdením, že je zaočkovaný,“ konštatuje Pavol Krišák. „Pán Krčméry, áno, ale štát nemá právo z nás ľudí robiť pokusných králikov. Z vás nech robia pokusnú myš alebo potkana,“ posiela Helena Elkovits profesorovi ďalší odkaz.

„Keď príde koniec sveta, že nás zaočkujú niečím, čo sa bude snažiť predstihnúť prírodu, tak tento kšeftár, kdhák a slobodomurár bude prvý v stíhačke na bezpečné miesto. Jeho otec a ľudia okolo neho mi robili tajné sväté prijímanie ešte za komunizmu. Je to sekta,“ dopĺňa diskusiu Endy Petráš.

Krčméry má ochranku lepšiu ako Matovič. Strážia ho policajti aj kukláči (VIDEO)
Slovač je už nahnevaná na všetko a na všetkých čo je spájané s koronavírusom a obmedzeniami s ním spojenými. Aj preto vníma osobu profesora Vladimíra Krčméryho ako tú, ktorá sa im postarala o mnohé úskalia a príkoria. „Bežná“ žena Iza Bela... Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik