Slováci sa pýtajú: Pán premiér, na čo presne ste minuli tých osem miliárd pandemických eur?
10 | 07 | 2021 I Jozef Uhlárik

Podľa premiéra Eduarda Hegera Slovensko už minulo na boj proti COVID-19 osem miliárd eur. Áno, dobre čítate. Ľudia sa však pýtajú – a kde sa minuli? Na sociálnej sieti sa k tomu vyjadrujú viacerí, no nikto nechápe, kam toľké miliardy išli.


Ak si predstavíme, že ročný hrubý domáci produkt Slovenska je okolo 95 miliárd eur, tak suma 8 miliárd minutých na boj proti koronavírusu zrejme šokuje každého. A to najmä pri pohľade na takmer 13 tisíc mŕtvych a obrovské množstvo tých, ktorých podnikanie sa dostalo na kolená. V statuse sa na to, kam sa vlastne táto obrovská suma podela, pýta nielen „bežná“ žena Iza Bela, ale aj Richard Bittner.
Kde vlastne sú tie miliardy? Potom prečo je na Slovensku 12 500 mŕtvych!

„Na boj proti pandémii štát minul už takmer osem miliárd eur. Na naše pomery je to závratná suma,“ uviedol v príhovore k sto dňom slovenskej vlády jej predseda Eduard Heger. A aby to ľudia pochopili ešte lepšie, tak vďaka tejto závratnej sume sme vraj dokázali odvrátiť masové prepúšťanie ľudí, kolaps zdravotníctva a zabránilo sa aj výraznému nárastu osobných tragédií. A aby toho nebolo málo, dokázali sa tiež pripraviť podmienky na masívne očkovanie.



„Veľmi by ma zaujímalo, kde presne táto obrovská suma pošla,“ konštatuje na úvod svojho statusu Iza Bela. Vraj také peniaze nikdy reálne nevidela, necítila ich vôňu, tobôž nepočula šuchot týchto peňazí v čítačkách a vonkoncom nezaregistrovala cinknutie na účte. „Preto sa relevantne pýtam, kde vlastne sú tie miliardy? Potom prečo je na Slovensku 12 500 mŕtvych! Táto veľká suma v miliardách bola vyplatená ako odškodné pozostalým a rodinám obetí covidu, ktorí prišli o svojich blízkych?“ pýta sa Iza Bela.

A dodáva: „Ak by to tak bolo, tak by som sa poďakovala tejto vláde, že urobili jedno z prvých dobrých rozhodnutí, aké mohli urobiť. Keďže takéto niečo sa na Slovensku isto nestalo zo strany vlády, tak sa ani nečudujem, že nikto o týchto miliardách nepočul.“

&id=106511407574238

Na závratných osem miliárd eur sa pýta aj Richard Bittner: „Štát minul 8 miliárd (8 000 000 000 €) na pandémiu. Mňa ako daňového poplatníka zaujíma, kde a načo presne? Rád by som videl podrobný rozpis!“ píše v statuse Bittner, čím určite hovorí s duše stoviek tisícov, ak nie aj miliónov, Slovákov.

Iza Bela: Farmafirmy budú prichádzať s požiadavkou ďalších kôl očkovaní. Nejde o zdravie, ale o biznis!
„Bežná“ žena a nepísaná hviezda Facebooku Iza Bela sa zrejme prevtelila do pozície veštkyne. Ako v statuse priznáva, na to, že po Matovičovom testovaní príde na rad vakcinácia upozorňovala už vlani v októbri. Ba dokonca vraj tvrdila i to, že... Čítať ďalej
09 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik