Na školskej párty v Tel Avive zaočkovaný nakazil koronou 83 tínedžerov
10 | 07 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Zdá sa, že mýtus o očkovaní v Izraeli sa rozpadá. Reťazec infekcií medzi zaočkovanými nakoniec viedol k hromadnému nakazeniu medzi tínedžermi na školskej párty v Tel Avive. Minister zdravotníctva požaduje návrat „zeleného pasu“, a to aj napriek takmer 60-percentnej zaočkovanosti populácie, píše epochtime.de.


Bola to pre mnohých nádej, že sa im prinavrátia občianske slobody, o ktoré prišli. Podľa izraelského televízneho kanála Channel 12 denník Times of Israel priniesol z  metropoly Tel Aviv informáciu o rozsiahlom prípade masového nakazenia medzi školákmi.



Nekonečný reťazec infikovaných zaočkovaných

K hromadnej infekcii došlo na školskej koncoročnej párty v Tel Avive. Najmenej 83 tínedžerov sa od jediného spolužiaka nakazilo koronovírusom. Ten sa infikoval od svojho tiež zaočkovaného príbuzného. A ten zas od ďalšej očkovanej osoby, ktorá sa nedávno vrátila z Londýna.


"Dobrovoľná" vakcinácia nasilu: Nie ste zaočkovaní? Ste len ľudia druhej kategórie, tvrdí Belousovová
09 | 07 | 2021 | Tibor Sipos

Izrael presadzuje hromadné očkovanie žiakov

Celkovo má tento „veľmajster v očkovaní“ plne vakcinovaných až 60 percent populácie a krajina teraz intenzívne pracuje na hromadnom očkovaní žiakov. Zaočkovaných prvou dávkou vakcíny bolo 2. mája už takmer 10 000 detí vo veku od 12 do 15 rokov.


Vláda sa snaží primäť mládež, aby sa nechala zaočkovať. Premiér Naftali Bennett po krízovom zasadnutí vlády apeloval na tínedžerov, aby odhodili zábrany a dali sa vakcinovať. „Nechceme obmedzovať párty či cestovanie.“


Bennett chce v najbližších dňoch nechať zaočkovať až do 300 000 detí, aby bolo využitých čo najviac z 1,4 milióna vakcín vrátane podania druhej dávky, ktoré už koncom júla expirujú.


Šokujúce slová Zdeňka Kedroutka: Nemecké nemocnice klamali, zlyhali aj PCR testy! (VIDEO)
Skutočnosť, že koronavírus a veci okolo neho sú manipulované, je zrejmá azda každému z nás. Slovenská vláda už v tomto ohľade stratila dôveru ľudí. To, že sa k niečomu podobnému uchýlili aj Nemecko, je prekvapením. Tento fakt potvrdili aj slová... Čítať ďalej
09 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik

Súčasne však stále narastá počet infikovaných. V týchto dňoch to bolo 2 455 aktívnych prípadov, čo je hodnota podobná zo začiatku apríla. Ministerstvo zdravotníctva v najbližších týždňoch očakáva denný prírastok až do 600 nových prípadov, informoval „Berliner Morgenpost“.


Čoraz hlasnejšie zaznieva požiadavka na sprísnenie opatrení a návrat „zelených pasov“.



Veľa variantov SARS-CoV-2

Aktuálne rastie počet infekcií variantom Delta pôvodne z Číny pochádzajúceho koronavírusu SARS-CoV-2. Podľa oficiálnych údajov z Veľkej Británie sa táto mutácia považuje za nákazlivejšiu než pôvodný vírus. V porovnaní s ním je však až 15-násobne menej úmrtí. Proti Delte je očkovanie menej účinné, než sa predpokladalo.


Celkovo v súčasnosti existuje veľa mutácií vírusu. Podľa nemeckého Inštitútu Roberta Kocha (RKI) sú aktívne hlavne štyri varianty: Alfa (variant Veľkej Británie), Beta (Južná Afrika), Gama (Brazília) a Delta (India). Podľa Deutschlandfunk sa variant Delta len zriedka vyznačuje známymi koronovými príznakmi ako kašeľ a horúčka či strata chute a čuchu. Sprevádza ho skôr nádcha a bolesti hlavy, uzatvára epochtimes.de.


Masívne vedľajšie účinky po očkovaní detí teraz aj v Rakúsku. Trpké svedectvo matky dvoch vážne chorých detí (Willi Huber)
Komentár Williho Hubera (Report24) Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová