Sodoma a Gomora na hraničnom prechode Čunovo – Rajka. Ľudia tam zablokovali premávku (VIDEO)
09 | 07 | 2021 I Jozef Uhlárik

Pendleri a miestni naplnili to, čo sľúbili. Dnes opäť zablokovali diaľničný hraničný prechod Čunovo – Rajka, kde sa prakticky okamžite vytvorili obrovské kolóny.


Vláda docielila presný opak toho, čo chcela. Kontrolami na hraniciach, ale aj zatvorením niektorých z nich tak naštvala Slovákov, že tí sa vzbúrili. Pendleri a Slováci žijúci v Rajke avizovali, že ak sa situácia nezmení, budú blokovať niektoré hraničné prechody. Ako informuje portál 1.pluska.sk, dnes od rána je blokovaný diaľničný hraničný prechod Čunovo – Rajka.
Polícia situáciu monitoruje, na ostatných prechodoch je pokoj

Policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová o blokovanom hraničnom prechode informovala hneď ráno s upozornením, že sa na ňom tvoria rozsiahle kolóny. Polícia aj z tohto dôvodu odporúča použiť na prechod hranicami iné hraničné priechody. Pre ľudí žijúcich v prihraničnom území je potešujúcou správa, že všetky bývalé hraničné priechody tretej kategórie sú od dnešného rána otvorené. Polícia na nich pri vstupe na územie Slovenska spolu s armádou, príslušníkmi Finančnej správy a Zboru väzenskej a justičnej stráže naďalej vykonáva kontroly plnenia karanténnych povinností osôb. Na sociálnej sieti v skupine Slováci v Rajke a okolí miestni informujú, že na diaľničnom hraničnom prechode Čunovo - Rajka je protest a priechod je zablokovaný. K blokovaniu priechodu došlo aj v pondelok večer.



Slováci žijúci v Rajke chcú protestmi vyjadriť svoj nesúhlas s novými podmienkami vstupu na Slovensko, ktoré platia pre pandémiu a Delta variant nového koronavírusu. "Výrazne znevýhodňujú ľudí z prihraničných regiónov, a to napriek tomu, že bývajú na území, v ktorom nie je horšia epidemiologická situácia ako na Slovensku,“ napísali miestni obyvatelia na sociálnej sieti.

K opätovnej blokáciu prechodu sa rozhodli preto, lebo podľa nich diskusia s kompetentnými slovenskými orgánmi zatiaľ nepriniesla žiadne riešenie. „Na ostatných hraničných priechodoch je situácia pokojná a policajti cestujúcich priebežne vybavujú bez väčšieho zdržania,“ dodala policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová.



Pendleri teda chytili situáciu do svojich do rúk! Výsledkom je, že autá napokon už púšťajú policajti bez akejkoľvek kontroly. Ak ľudia vydržia a nátlak bude pokračovať, vláda to celé bude musieť opäť prehodnotiť. Podobné veľké problémy hrozia totiž aj naďalej, pretože na sociálnej sieti sa v rôznych skupinách Slováci mobilizovali, že dnes obsadia všetky veľké hraničné priechody. Situáciu teda budeme aj my monitorovať.

TOTO vláda docielila: Niektorí Slováci pred hraničným „terorom“ radšej v Maďarsku predávajú domy
Slovenská vláda svojimi opatreniami na hraniciach dosiahla to, že niektorí ľudia žijúci v maďarskej Rajke radšej predávajú svoje domy a vracajú sa späť. Teroru na hraniciach ohľadom rozličných potvrdení, ale aj hrozieb karanténami majú totiž už... Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik