Slovák doma predstavuje menšie riziko ako Slovák zvonku. „A komu se to nelíbí, ať nám p*del políbí!“
09 | 07 | 2021 I Jozef Uhlárik

Byť v súčasnosti slovenským pendlerom znamená stať sa občanom druhej kategórie. Akoby Slováci, ktorí žijú iba kúsok za našimi hranicami, boli iní a tak k nim treba i pristupovať. Prečo? Zamýšľajú sa nad tým aj na facebookovom profile Slováci v Rajke a v okolí.


Dnešné protesty pendlerov, ale i ľudí žijúcich v blízkosti hraníc mali logické dôvody. Tými sú zvýšené protipandemické nároky kladené na nich pri vstupe na Slovensko. Logiku v tom hľadať netreba, takto sa totiž rozhodli kompetentní. Čo na tom, že v okolitých štátoch je situácia zrovnateľná s tou u nás? Tých, ktorí sú síce Slováci, ale prichádzajú k nám spoza hraníc, treba jednoducho priškrtiť. Hlavou nad tým krútia aj vo facebookovom profile Slováci v Rajke a v okolí, ktorí ponúkajú v statuse zaujímavé porovnanie.

„Dvaja bratia bývajú od seba necelé dva kilometre. Jeden v Čunove, druhý v Rajke. Obaja sú občania Slovenskej republiky. Obaja očkovanie proti ochoreniu Covid-19 ešte len zvažujú. Obaja bývajú v oblasti s rovnakým epidemiologickým rizikom. Napriek tomu jeden je zo strany vlastného štátu šikanovaný a druhý nie. Kde to má logiku?“ pýta sa na záver krátkeho statusu jeho pisateľ.

A skutočne, kde to má logiku? Ide tu naozaj o to spraviť Slovákom prichádzajúcim na naše územie „pakáreň“, keď nie sú zaočkovaní? Však čo, „pakáreň“ majú aj tí doma, tak prečo by ju nemali mať aj tí vonku. Očkovací teror predsa musí platiť aj na nich. Takže ako hovorí klasik: „A komu se to nelíbí, ať nám p*del políbí!“

Slováci povstali! Blokácia hraničných prechodov je ukážkou ich nesúhlasu s opatreniami vlády (VIDEÁ)
A je to tu! Slováci sa opäť búria! Tentokrát síce nie v uliciach, ale na hraničných prechodoch, ktoré sa rozhodli blokovať. Vláda svojimi protipandemickými opatreniami dosiahla presný opak toho, čo možno v dobrom úmysle chcela. A ľudia jej svoju... Čítať ďalej
09 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik