Na sobotný protest v Bratislave prídu autobusy plné ľudí z celého Slovenska. Účasť avizujú aj politici
09 | 07 | 2021 I Petra Demková

V sobotu sa chystá v Bratislave pred úradom vlády o 14:00 veľký protest. Účasť okrem bežných ľudí už ohlásili rôzni opoziční aj mimoparlamentní politici. Niektorí aktivisti avizujú aj ďalšie kroky po proteste – chcú ísť ponavštevovať politikov aj doma.



Dôvodov na protest je viacero

Na Facebooku sa už občania organizujú na protest v rôznych skupinách. Niektorí chcú prísť vlakom, iní spolu autami. Do Bratislavy budú smerovať aj autobusy plné ľudí.

Slováci povstali! Blokácia hraničných prechodov je ukážkou ich nesúhlasu s opatreniami vlády (VIDEÁ)
A je to tu! Slováci sa opäť búria! Tentokrát síce nie v uliciach, ale na hraničných prechodoch, ktoré sa rozhodli blokovať. Vláda svojimi protipandemickými opatreniami dosiahla presný opak toho, čo možno v dobrom úmysle chcela. A ľudia jej svoju... Čítať ďalej
09 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik


Dôvodov na protest je viacero. V prvom rade sú to nezmyselné a šikanózne opatrenia tejto vlády, ktoré ministri zavádzajú a ktorými stále viac a viac uťahujú slučku okolo krku už i tak zbedačenému národu. Poslednou kvapkou bolo rozhodnutie o uzatvorení menších hraničných priechodov, ktorými skomplikovala vláda život mnohým Slovákom žijúcich v pohraničí, ale aj pendlerom. Ani sa netaja, že jediným dôvodom je donútiť ľudí dať sa očkovať.
Slovensko sa mení na koncentračný tábor

Zdá sa však, že tentokrát to vláda „prepískla“ a natiahnutá guma praskla. Po piatkových masívnych protestoch na veľkých hraničných prechodoch Slovákom ešte nestačilo a v sobou idú do Bratislavy pred úrad vlády.

Po Facebooku kolujú rôzne letáky – pozvánky na protest. Píše sa na nich, že Slovensko nie je laboratóriom. Na letákoch sa takisto uvádza, že ide o protest proti očkovaniu a zotročovaniu Slovenska. Aktivisti hovoria o koncentračnom tábore, ktorý tu politici vytvorili.
Danko, Kotleba aj Švec

Účasť na proteste už ohlásil aj Andrej Danko. Napísal: „Zajtra sa vidíme o 14:00 pred úradom vlády. Vyjadrujem podporu a pochopenie protestom na hraniciach. Ľudia sú v zúfalej situácii a predstavitelia štátu dovolenkujú, akoby sa nič nedialo.“ Účasť sľubuje aj strana SHO a Robert Švec.

Sodoma a Gomora na hraničnom prechode Čunovo – Rajka. Ľudia tam zablokovali premávku (VIDEO)
Pendleri a miestni naplnili to, čo sľúbili. Dnes opäť zablokovali diaľničný hraničný prechod Čunovo – Rajka, kde sa prakticky okamžite vytvorili obrovské kolóny. Čítať ďalej
09 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik


Marián Kotleba za účelom pozvania občanov na protest nakrútil aj video. Hovorí v ňom o pokusoch na ľuďoch. Želal by si nové SNP, želal by si povstanie Slovákov, ktorí prídu do ulíc a povedia „dosť“. Preto pozýva na protest v sobotu a to „úplne bez ohľadu na politické tričko“. „Poďme zabojovať o slobodu,“ vyzval k účasti všetkých ľudí, bez ohľadu na politickú príslušnosť.

Na proteste sa určite ukážu aj mnohé ďalšie známe tváre.

Skupina s názvom Verejnosť proti nátlaku a psychickému mučeniu informuje, že protestom pred úradom vlády nekončia a pôjdu navštíviť politikov a členov konzília aj doma. „Po skončení protestu 10. 7. 2021, ak nedôjde k zmene správania sa voči občanom Slovenska, budeme organizovať protesty pred domami zodpovedných osôb. Ak sa nepodarí nájsť ich miesto pobytu (mnohí sú utečení za hranicami ako Matovič) tak bude protest v jeho rodisku alebo bydlisku rodičov. Ako prvý protest sa plánuje pred bydliskom Jarčušku, agenta firmy Pfizer, poprípade pred jeho pracoviskom,“ napísali autori príspevku.

Na sobotu je plánovaný obrovský protest, vraj prídu desaťtisíce ľudí
Slováci toho majú už naozaj dosť. Neustále hádky a prešľapy vládnej koalície unavujú snáď každého. Poslednou kvapkou bolo utorkové uzavretie hraničných priechodov. Nie je divu, že sa plánuje veľký protest. Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Diana Zaťková