Až 40 percent Britov by chcelo nosiť rúška navždy, tvrdí najnovší prieskum
09 | 07 | 2021 I Lukáš Leca

Vláda Borisa Johnsona plánuje 19. júla zrušiť všetky obmedzenia spojené s Covid-19. Niektoré skupiny proti tomu bojujú. Medzitým najnovší prieskum ukazuje, že značný počet Britov chce, aby niektoré opatrenia zostali navždy, informuje portál RT.


Prieskum verejnej mienky spoločnosti Ipsos MORI vo štvrtok zverejnil časopis Economist. Prieskum ukazuje, že drvivá väčšina Britov podporuje podstatnú časť súčasných obmedzení. Dokonca by ich chceli „až do obdobia, kým bude Covid-19 globálne pod kontrolou“.

Okrem toho významná menšina uviedla, že si želá, aby niektoré opatrenia zostali v platnosti „natrvalo, bez ohľadu na riziko“ koronavírusu.



Asi tretina respondentov uprednostnila trvalé spoločenské dištancovanie v krčmách a divadlách a 10-dňovú karanténu pre tých, ktorí sa vracajú zo zahraničia. Celých 40 percent bolo za nosenie rúšok v obchodoch a vo verejnej doprave.



Popularita zákazu vychádzania o 22:00 zostala vo všetkých prípadoch pod 30 percent, ale 19 percent podporilo jeho trvalé predĺženie.



Kim Čong-un povýši kvôli covidu partnerstvo s Čínou na novú úroveň
Severokórejský vodca Kim Čong-un sa zaviazal, že posilní „strategické“ vzťahy so svojím hlavným spojencom Čínou. Vyhlásil to len deň po tom, čo karhal svojich vlastných úradníkov za reakciu na Covid-19, informuje portál RT. Čítať ďalej
01 | 07 | 2021 | Lukáš Leca