Šutaj Eštok: "Začal sa štátny ekonomický a sociálny nátlak na vlastných občanov!"
08 | 07 | 2021 I Diana Zaťková

"Pendleri nie sú občanmi druhej kategórie!" upozorňuje na facebooku poslanec Matúš Šutaj Eštok. "To už je naozaj právny štát na Slovensku len zdrapom papiera?" chce vedieť politik.



Porušenie základných princípov Európskej únie


Podľa hlasáka jedným zo základných princípov Európskej únie je sloboda pohybu. Je preto úplne prirodzené, že Slováci dochádzajú za prácou do zahraničia a rovnako je prirodzené, že si nájdu bývanie za hranicami a na Slovensko každý deň dochádzajú.




"Mohol by niekto súčasnej vláde vysvetliť, že títo pendleri sú občanmi s rovnakými právami ako všetci ostatní?" pýta sa Šutaj Eštok.




Zároveň kladie otázky, čo majú znamenať hraničné uzávery, betónové zátarasy či vysypaný štrk, aby ľudia nemohli prechádzať cez hranice? "A čo za nezmysel sú osobitné pruhy pre zaočkovaných? Ľudia s PCR testom či prekonaným Covidom predstavujú väčšiu hrozbu?"


O čo ide covidovej mafii? Rozhodne nielen o to, aby zarobila na šmejde
Adam B. Bartoš je český politik a novinár, vedie stranu Nová demokracia. Tento spôsob leta zdá sa mu mierne nešťastný. Niečo je podľa neho "vo vzduchu". Predpovedá krušné časy na jeseň pre očkovaných rovnako ako pre neočkovaných a toto leto je... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Ivan Brožík







Kde je právny štát?

Podľa poslanca slovenská ústava zaručuje každému občanovi možnosť návratu do vlasti. "A zrazu ideme od nezaočkovaných chcieť 14-dňovú karanténu na základe nejakej vyhlášky hlavného hygienika? To už je naozaj právny štát na Slovensku len zdrapom papiera?" kladie ďalšie a ďalšie otázky.







Šutaj Eštok hovorí, že Hlas má od začiatku kľúčovú požiadavku, aby očkovanie bolo dobrovoľné. "Je neslýchané, aby nezaočkovaní predstavovali občanov druhej kategórie. Štát nemá právo občanov týmto spôsobom do očkovania nútiť! A takéto drastické prekážky v každodennom živote nie sú ničím iným ako štátnym ekonomickým a sociálnym nátlakom na vlastných občanov!"


Slovensko opäť povstáva. Videá zo situácií na slovenských hraniciach sú toho dôkazom (VIDEO)
To, čo sa deje na niektorých našich „menej frekventovaných“ hraničných prechodoch je hotová katastrofa. Šialenstvo tejto vlády donútiť nezaočkovaných ľudí dať si do seba vstreknúť vakcínu, ktorú odmietajú, je až neuveriteľné a opäť ukázalo, že táto... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik






Idú na Ústavný súd


Šutaj Eštok ďalej informuje, že poslanci Hlasu podpísali opozičné podanie na Ústavný súd, či je takáto vyhláška v súlade s ústavou. "Ako právnik som presvedčený, že toto konanie štátu je jednoducho neprípustné."




Podľa neho, ak by niekto mal cieľ vyvolať na Slovensku otvorenú nenávisť medzi dvoma skupinami ľudí, zaočkovanými a nezaočkovanými, nerobil by to inak.


Čitatelia kvôli Bukovskému riadne naložili Draxlerovi: "Tie sr.čky, čo si popísal, si nevieš obhájiť ty prasa u koryta!"
Bývalý minister školstva a smerák Juraj Draxler to príliš nedomyslel. Na svojej facebookovej stránke sa pustil do vyjadrení známeho lekára Igora Bukovského. A to hneď dvakrát. Reakcie rozhorčených čitateľov na seba nenechali dlho čakať: "Politici... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Diana Zaťková