Po nakazení Delta variantom budeme mať imunitu aj na ostatné známe mutácie, tvrdí Draxler
08 | 07 | 2021 I Jozef Uhlárik

Delta variant koronavírusu podľa našich politikov aj odborníkov straší nielen celú Európu, ale i Slovensko. Vyjadrenia o ňom sa však rozchádzajú, takže naši ľudia sú opäť držaní v neistote. Okrem pospolitého ľudu sa to nepáči ani exministrovi Jurajovi Draxlerovi.


V súvislosti s Delta variantom začína mať podľa Juraja Draxlera vláda paniku. Ako píše v statuse, podľa viac a viac údajov je oveľa menej smrtný ako predošlé mutácie. Exminister školstva sa tak odrazu stáva i lekárom infektológom, ktorý má zrejme o Delta variante koronavírusu mnohé naštudované.
Delta variant našej vláda nevyhovuje, lebo koronu mala len ako výhodnú výhovorku

„Zároveň, keďže je oveľa, oveľa infekčnejší, v podstate nám urobí službu: vytlačí tie nebezpečnejšie varianty,“ píše v úvode Draxler a dodáva: „Jednak tým, že po nakazení delta variantom bude imunita aj na tie ostatné známe mutácie a jednak tým, že „v špičke“ jednoducho iné varianty budú mať menej šancí infikovať ľudí, keďže mnohí budú práve infikovaní deltou a podľa odborníkov koronvírus „zavrie“ bunku pre ďalšie konoravírusy.“ Je to vraj niečo, s čím odborníci rátali, ako s možným scenárom. „Ak sa tento scenár aj potvrdí, a nenastanú nejaké závažné zmeny, v podstate budeme pomerne rýchlo spieť ku konci pandémie,“ konštatuje Draxler, podľa ktorého to vláde z mnohých dôvodov nevyhovuje, lebo tá mala koronu len ako výhodnú výhovorku pre časť voličov.

A práve „voliči“ sa zapojili do diskusie pod statusom, kde vládu vôbec nešetrili. „Veď to je jasné, že smrtnosť klesá... za ten rok a pol si tým prešiel každý, bez ohľadu na rúška a kadejaké chujoviny ,,opatrenia“ ako to nazýva vláda... každý si tým prešiel s príznakmi alebo bez... vytvoril si imunitu na ďalšie varianty a život ide ďalej... na bežnú chrípku zomierajú tisíce ľudí... nie na blbý Covid . Očkovanie je len biznis nič viac. Naši politici majú nôž na krku a preto nás nútia sa očkovať za každú cenu,“ konštatuje Martin Marťas Marťánek. „Ale veď tu už len exemplár s IQ vypchatej kačice môže veriť, že sa v tomto fašistickom cirkuse jedná o vírus a ochranu pred ním,“ pridáva Janka Veselová Štubniaková.

Baránek: "Delta variant má smrtnosť 1 promile. Korumpovaní novinári však žiadajú povinné očkovanie"
„Dnes som bol svedkom, ako novinári doslova navádzali Krčméryho na pretláčanie povinného očkovania. Asi sa netreba diviť. Štát dal médiám peniaze na propagáciu očkovania. Čo je zdrojom informačnej korupcie,“ všíma si Ján... Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Petra Demková

Korona sem, korona tam, ale hlavný problém je, že táto „pandémia“ je hlavne mediálna

„Táto infekčná Covidová vláda stratí argumenty na buzeráciu ľudí, rýchlo budú musieť niečo vymyslieť, a to zas bude len veľdielo úmerné ich postoju k národu,“ pridáva svoj názor diskutujúci Štefan Grega. „Korona sem, korona tam... ale hlavný problém je, že táto „pandémia“ je hlavne mediálna pandémia a keď budú chcieť, tak zas bude všade bububu a aj čísla budú... tie státisíce čo nalievajú do médií tam nelejú len tak...,“ pridáva Tomi Isp. „Chrípka bola, je a bude a nič s tým neurobí ani veľa grécka abeceda !!!! Stačí IVERMECTIN a Imunor a Isoprinosin. Toto prečo nepovie nikto - lebo sú to lacné lieky?!“ píše v komentári Mária Khandlová.



„Podľa akých údajov je menej smrteľný? V Rusku každý deň prepisujú rekordy v počte úmrtí. V UK umiera na delta variant málo ľudí preto, lebo tam majú vysokú zaočkovanosť. Ale holt, tupí ľudia uveria klamstvám, ktoré exsmerák šíri,“ podal si Draxlera v komentári Mikuláš Tirpák. „Pred 40 rokmi bol zákaz chodiť komunistom do kostola (pod hrozbou vyhodenia z funkcie v práci a ovplyvnilo to budúcnosť ešte takých 25 rokov), posudzoval sa zápis k komunistickej knižke a sledovali sa deti rodičov vylúčených s KSČ. Dnes? Hromadný debilizmus. Česť výnimkám. Čiže z toho poznania vyplýva, že keď sa k moci dostanú hlavy pomätené - utekajme kade ľahšie. Táto poznámka je cielená na vedúcu (čiže tzv. funkcia prezidentka a vedúceho tzv. premiér, toho času v inom prevleku) v tých najvyšších funkciách. Sa naozaj správajú tak, že si ich niet začo ani len všímať. Už nech vypadnú a začnime znova odznova a správne,“ skonštatovala v diskusii Bibiana Orlovská.

Výborná správa. Smrtnosť delta variantu je desaťkrát nižšia, hovorí Bošňák z Dáta bez pátosu
26 | 06 | 2021 | Peter Sulek