Pán Heger, neviem, nechcem a nedokážem sa zmieriť. Nie som poddaný! (Ivan Brožík)
08 | 07 | 2021 I Ivan Brožík

Slovo zmieriť sa okrem iného znamená podrobiť sa. Zanechať spor. Pán predseda vlády nechápe tých, ktorí sa ešte nezmieril s tým, kto a ako vládne v tomto štáte. Nechápe tých, ktorí sa mu na odvodoch skladajú na mzdu. Nedobrovoľne. Jemu a jeho družine.


Pán premiér, nepodsúvajte, prosím, lži, propagandu a trápne frázy samostatne mysliacim občanom krajiny, ktorú Vy vediete. Tvrdíte, že s rozhodnutím ústavného súdu nie sú spokojní ti, ktorí sa " nevedia zmieriť s výsledkom demokratických volieb a je to znak ich stupňujúceho sa strachu z očisty Slovenska, čo ich ženie k tomu, že za každú cenu sa chcú vrátiť k moci."
Ono je to inak, pán Heger!

Pán Heger, výsledok demokratických volieb rešpektujem, nikdy som ho nespochybnil, tak, prosím, nezavádzajte! Avšak tvrdím, že dnes si Vašu vládu a moc ňou aplikovanú neželá 90 percent občanov. Dnes je váš predseda najnepopulárnejší (veľmi silný eufemizmus) politik na Slovensku.

Veľké finále majstrovstiev Slovenska v alibistickom farizejstve (Ivan Brožík)
Takže, vieme, čo sme vedeli. Referendum Ústavný súd SR nepustil. Dozvedeli sme sa však to, čo iba málokto z nás tušil. Že vlastne všetci, vrátane hlavy štátu, sa stali po vyhlásení rozhodnutia ctihodných ústavných honorabilít horúcimi, ba priam... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Ivan Brožík

Mám strach z vás

Pán Heger, ak mám z niečoho strach, tak je to strach z Vás, z Vášho hnutia, z koalície, ako ešte dokáže dokaličiť moju vlasť! Vás ako človeka sa nijako nebojím. Vezmete mi dôchodok? Dáte ma na čiernu listinu tých, ktorí majú zákaz písať? To už urobili mnohí pred Vami a predsa píšem. Nie, z Vás strach nemám. A to, čo nazývate očistou Slovenska, sa u nás na dedine nazýva kydaním hnoja. Vaša vláda priniesla obyvateľom iba hnoj, morálno-etický, neodborný, fušerský hnoj. A smrdí v týchto horúčavách viac ako inokedy.
Nezmierim sa

Pán Heger, nechcem sa vrátiť k nijakej moci. Iba vnímam, ako sa tej Vašej, pomýlenej, farizejskej, schizofrenickej držíte najmä Vy, zubami, nechtami a možno aj niečím oveľa smradľavejším. Napríklad nerešpektovaním zákonov mojej vlasti. Ja po moci, na rozdiel od vás, nebažím. Neznamená to však, že ma dokopete k bezmoci. Že ma donútite "zmieriť sa". To rozhodne nie!
V čom je slabosť uzurpátorov

Pán premiér, máte armádu, máte políciu a máte všetkého schopných poskokov vo všetkých štátnych funkciách. A máte poplatené médiá.  Ale to Vám nijako nepomôže. V istom okamihu ani táto sila nie je mocibažníkom ako ste Vy, nič platná. Vaši "naši" Vás v príhodnom okamihu zradia. Viem to, viete to aj Vy. Nespoliehal by som sa na ich oporu. Lepšie ponuky prichádzajú vždy. A padli aj oveľa silnejší diktátori, ako chasa z pred čosi viac ako rokom založeného súboru  amatérskeho divadla, ktorá nevie prečítať ani predlohu textu.
Zmieriť sa mi prikazovali boľševici

A to s akýmsi úškrnom, "ty sa poddáš, ty si len otravný hmyz". Nestalo sa. Mám svoj názor a nie ten, ktorý je oficiálne povolený Vašou mocou. Mám svoje predstavy o demokracii, nemyslím si, že vôbec Vám je nejak jasný obsah toho slova. Venujte, prosím, aspoň jeden víkend počas Vám sa blížiacej dovolenky na čítanie kníh klasikov na túto tému.
Túžba po moci?

Nebuďte smiešny, pán premiér. Presnejšie, nebuďte smiešny ešte viac, ako ste! Ja po moci netúžim. Netúži po nej nikto z mojich mysliacich známych a priateľov. A nikto z cítiacich ľudí. Máme iné starosti ako moc. Ktorá je tou Vašou jedinou starosťou. My bojujeme s prudko rastúcimi cenami, bojujeme sa nedostatkom práce. My sa staráme o to, aby deti mali zajtra čo jesť. Aby nás exekútor neposlal spať pod most. Viete, pán premiér, kde my máme tú Vašu moc?

Ja túžim iba po vlasti, kde je cťou vládnuť občanom. Nie výsadou. Výhradným právom. Vy máte slúžiť nám, pán premiér, nezabudli ste náhodou? Nie my vám nejakým "zmierením sa" s tým, čo tu páchate!

Nebojte sa, Slováci!
"Nebojte sa," boli prvé slová dnes už svätého Jána Pavla II. 22. októbra 1978 na Námestí svätého Petra. Potom ich zopakoval veľakrát. Aj po vystúpení z vrtuľníka vo Vajnoroch pri Bratislave 22. apríla 1990. Stál som na streche rozhlasového... Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Ivan Brožík