Betónové zátarasy, vysypaný štrk na ceste či uzavreté hranice patria do obdobia studenej vojny
08 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Opozičná strana Hlas-SD vyzýva vládu, aby prestala uzatvárať a blokovať hranice. Uviedol to predseda strany Peter Pellegrini v príspevku na Facebooku. 


Studená vojna? Nie, iba nátlak vlády

"Hlas vyzýva vládu, aby skončila s manévrami na hraniciach a prestala bojovať s vlastnými občanmi," napísal expremiér na Facebooku. "Betónové zátarasy, vysypaný štrk na ceste či uzavreté desiatky hraničných priechodov patria do obdobia studenej vojny, a nie do 21. storočia, kedy je Slovensko členom Európskej únie a Schengenu. Pendleri sú občanmi s rovnakými právami ako všetci ostatní," zdôraznil.

Podľa Pellegriniho sa sú úkazy ako spomínaný štrk na slovensko-maďarskej hranici pokusom vlády o nedemokratické donútenie občanov k očkovaniu. "Uzavretie hraníc je prejavom zúfalstva, že vláda nedokáže efektívne bojovať s pandémiou, absolútne v ňom zlyháva a ide z extrému do extrému."



Každý občan má rovnaké práva

Predseda Hlasu taktiež pripomenul ľuďom fiasko ministra financií Igora Matoviča s ruskou vakcínou Sputnik V, kedy pôsobil ako premiér. "Potom, čo Igor Matovič predviedol totálne fiasko s vakcínou Sputnik, sa vláda rozhodla spraviť všetko pre to, aby jedinou akceptovanou formou boja proti Covidu bolo očkovanie. Priamo však pracuje na tom, aby medzi zaočkovanými a nezaočkovanými rástla a prehlbovala sa vzájomná nenávisť. Preto vyzývam vládu, aby prestala s rozdeľovaním občanov na dve kategórie. Každý občan na Slovensku musí mať rovnaké práva a povinnosti," uzavrel.

Slovensko opäť povstáva. Videá zo situácií na slovenských hraniciach sú toho dôkazom (VIDEO)
To, čo sa deje na niektorých našich „menej frekventovaných“ hraničných prechodoch je hotová katastrofa. Šialenstvo tejto vlády donútiť nezaočkovaných ľudí dať si do seba vstreknúť vakcínu, ktorú odmietajú, je až neuveriteľné a opäť ukázalo, že táto... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik