"Už se perou", Matovič píše o zlomyseľnej prezidentke
07 | 07 | 2021 I Ivan Brožík

"Ostro protestujem voči farizejstvu Matoviča a spol, ktorí dnes vehementne žiadali referendum" povedal aktuálne Robert Fico na tlačovke po oznámení rozhodnutia Ústavného súdu SR. Ten referendum označil za protiústavné. Menovaný minister všetkého v tom však má jasno.


Na sociálnej sieti sa igor Matovič poponáhľal s vyhlásením, na ktoré sa hodí citát z kultového filmu  "už se perou, už se perou, já to řikala vod začátku, že si čumáky rozbijou!" Ako oné na "šerbel".

Reprofoto FB (@Igor Matovič)

Na konéééé!

"Hlboko nesúhlasím so zlomyselným konaním pani prezidentky Čaputovej. Ak by podpisy za konanie referenda vyzbierala jej progresívna skupinka, ani by ju len nenapadlo dávať možnosť Ústavnému súdu referendum zablokovať. Tvrdila by, že predsa ľudia majú právo vyjadriť svoj názor a ona má právo vyhlásiť referendum aj bez posúdenia Ústavným súdom." Píše úradujúci predseda Slovenska na sociálnej sieti.
Odvoláva sa na pohŕdanie ľuďmi, dosť silný paradox

"… ale nestalo sa. Podpisy zbierali ľudia, ktorými jej majestát v skutočnosti pohŕda, tak ich o právo vyjadriť sa, okradla. Podlé a zákerné. Pľuvanec do očí 600 tisíc ľuďom." Hm - poznámka red. HD.
Post scriptum

"ps. Nie, nie som za predčasné voľby, ALE som hlboko presvedčený, že voliči opozície majú právo na konanie referenda o tejto otázke, bez ohľadu na to, či sa nám to páči alebo nie." Dodáva vskutku prekvapivo na sociálnej sieti Igor matovič.

(Medzititulky red. HD.)

AKTUÁLNE: Ústavný súd rozhodol, navrhovaná referendová otázka nie je v súlade s ústavou (AKTUALIZOVANÉ)
Otázka navrhovaného referenda o skrátení volebného obdobia Národnej rady SR nie je v súlade s ústavou. Po neverejnom zasadnutí pléna Ústavného súdu SR o tom v stredu informoval predseda ÚS SR Ivan Fiačan. Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | tasr