"Ústavný súd a pani Čaputová nám zabezpečili, že toto peklo tu bude ešte dva a pol roka," narieka Danko
07 | 07 | 2021 I Jozef Uhlárik

Hlavu v smútku z rozhodnutia Ústavného súdu, podľa ktorého nie je navrhovaná referendová otázka v súlade s Ústavou, má i šéf národniarov Andrej Danko. Aj preto zverejnil na sociálnej sieti video, v ktorom tento krok vytkol nielen hlave štátu, ale aj samotným sudcom.  


Andrej Danko bol jedným z najhorlivejších zástancom a propagátorom predčasného ukončenia mandátu tejto vlády formou referenda. O to väčšie je teraz jeho sklamanie po tom, ako Ústavný súd rozhodol, že navrhovaná referendová otázka nie je v súlade s Ústavou. Zrejme aj preto sa rozhodol cez video na sociálnej sieti „prehovoriť do duše“ nielen Zuzane Čaputovej, ale aj sudcom Ústavného súdu.
Prezidentka už druhý rok alibisticky pchá hlavu do piesku

„Čaputová nám zariadila peklo,“ prezrádza Danko v štyroch slovách statusu to, čo cíti. „Zuzana Čaputová, bývalá podpredsedníčka Progresívneho Slovenska je od dnešného dňa členkou koalície. Dnešným rozhodnutím Ústavného súdu vstúpila do koalície so Sulíkom, Matovičom, Kollárom a Remišovou,“ hovorí v úvode videa Danko a dodáva, že od dnešného dňa je prezidentka plne zodpovedná za to, čo sa bude na Slovensku diať. „Už druhý rok alibisticky pchá hlavu do piesku. Neplní si povinnosti prezidentky, a keď sa nájde takmer 600-tisíc podpisov, odpáli podanie týchto občanov na Ústavný súd,“ konštatuje smutne šéf národniarov.

Pellegrini: ÚS zlyhal v procese budovania právneho a demokratického štátu
Ústavný súd (ÚS) SR zlyhal v procese budovania právneho a demokratického štátu, odňal voličom ich ústavné právo. Vyhlásil to nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR a líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini. Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | tasr


„Ústavných sudcov vyberala Zuzana Čaputová, ústavní sudcovia oznámili, že sa referendum nemôže konať. Milí sudcovia Ústavného súdu, ako je teda možné, že poslanci Národnej rady už v minulosti trikrát skrátili volebné obdobie svojim kolegom. Už trikrát sa stalo, že poslanci, ktorí majú oveľa menší mandát ako občania slovenskej republiky, tak rozhodli,“ pokračuje v kritike Danko. „Vy ste dnes tvrdili a tvrdíte, že občania toto právo nemajú. Občan má najširšie práva, ľudské aj politické. Referendum sa nemôže konať len keď sa jeho predmet dotýka ľudských práv,“ vysvetľuje právnik Danko svoj pohľad na vec.


Povinne sa testujeme a o chvíľu nás čaká povinné očkovanie

Podľa predsedu SNS ústavní sudcovia dnes povýšili Národnú radu a jej poslancov nad občanov. „Od dnešného dňa neexistuje už legitímny spôsob ako túto vládu zastaviť. Ústavný súd a pani Čaputová nám zabezpečili to, že toto peklo tu bude ešte dva a pol roka,Konštatuje bývalý predseda parlamentu a dodáva, že Ústavný súd by si mal možno všímať porušovanie ľudských práv, ktoré sa včera dialo na našich hraniciach. „Zo dňa na deň táto vláda porušuje medzinárodné dohody. Zahraniční ministri vnútra musia protestovať, aby sa otvorili slovenské prechody. Tak funguje na Slovensku demokracia. Povinne sa testujeme a o chvíľu nás čaká povinné očkovanie,“ končí svoje kritické video šéf národniarov Andrej Danko.

Prezidentka by vyhlásila referendum, ak by došlo k zmene Ústavy SR (AKTUALIZOVANÉ)
Prezidentka SR Zuzana Čaputová by vyhlásila referendum o predčasných voľbách, ak by Národná rada SR rozhodla o zmene Ústavy SR a následne prijala uznesenie, ktorým by požiadala o konanie referenda. Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | tasr