US médiá: Očkovacie lotérie sú nezmysel, je to iba prejav arogancie voči samostatne zmýšľajúcim
07 | 07 | 2021 I Ivan Brožík

Miliónová lotéria zlyhala, apatiu k očkovaniu neprelomili ani ďalšie politické motivácie. Píšu americké médiá. Napriek tomuto poznatku profesor Krčméry nedávno vyhlásil, že je tu ešte cesta motivovať, t. j. uplácať ľudí k očkovaniu lotériou a finančnými darčekmi podľa vzoru USA.  Minister financií Igor Matovič okamžite nadšene pripravil schému takýchto motivácií. Pozrime sa teda na americkú skúsenosť.


"Progresívne noviny Politico informujú, že lotéria nezaberá, aby ľudí navnadila na očkovanie. Podobne je to s ďalšími cenami, odmenami atď. Azda najmenej ochotní k očkovaniu sú práve občania štátu Louisiana. Tam skúsil nedôveru v bezpečnosť vakcíny prelomiť guvernér John B. Edwards z Demokratickej strany práve vyhlásením lotérie. Ceny boli hotovosť a štipendiá pre tých, ktorí sa zaočkujú." Píše portál cbreurope.sk.
Lotéria nemotivuje

"Ohio bol ďalší štát, ktorý sa pokúšal lotériou prelomiť stagnáciu záujmu o očkovanie. Záujem sa mierne zvýšil na dva týždne a potom sa znova prepadával. Lotériu už aj stihli zrušiť." Pripomína citovaný zdroj. Severná Karolína hlási zvýšenie zaočkovanosti o 1percento po tom, čo zaviedla lotériu, informuje portál hazardných hier Gambling Insider.

"Kalifornia venovala z peňazí daňových poplatníkov 116,5 mil. do vakcinačných motivácií: vysnívaná dovolenka, návšteva tematických parkov, darčekové poukážky, lotéria atď. Guvernér Newsom, demokrat, ktorý zaviedol najtvrdšie pandemické opatrenia ako lockdown a povinné rúška, lotériu prezentuje ako úspech, ktorý prispel k nárastu zaočkovanosti o 22 percent. Realita je však iná. Iba prvé žrebovanie zvýšilo krivku o čosi a potom záujem klesol, ako všade inde." Tvrdí cbreurope.sk.

Česká tlač o Matovičovi ako dealerovi s očkovaním na Slovensku
Dealer podľa výkladového slovníka znamená predajca, obchodník, priekupník, kšeftár, obchodný zástupca. Dosť na to, aby čitateľ pochopil jasnú inotaj v titulku. Dealer je obchodník, ktorý obchoduje vo vlastnom záujme a vo vlastný prospech. často aj... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Ivan Brožík

ABC popiera význam lotérie

"Kalifornia so 6. najmladšou populáciou v USA mala úmrtnosť na covid porovnateľnú s najstarším štátom Floridou. Zaočkovanosť je jedna z najvyšších v USA 57 percent a zjavne to nie je pre Newsomovu lotériu, ktorá je otvorená aj pre deti od 12 rokov", vysvetľuje televízia ABC 7 podľa nami citovaného zdroja.

"Kolorado, kde tiež vládnu demokrati, robí lotériu aj pre 25 študentov. Môžu vyhrať 50 000 dolárové štipendiá, zapojiť sa môžu už aj deti od 12 rokov, ak si dali pichnúť aspoň jednu dávku vakcíny. Ďalší občania môžu vyhrať svoj milión s očkovaním.

Azda najpatetickejšia vakcinačná kampaň prebieha v Západnej Virgínii pod názvom „Urob to pre svoje šteňa„. Guvernér v tombole rozdáva zbrane, autá, licencie na rybolov a poľovačku, víkendové dovolenky, štipendiá. Občania vo veku 16-35 rokov dostanú automaticky 100 dolárovú darčekovú kartu pri online registrácii." Informuje vo svojom článku portál cbreurope.sk.
Zmena pravidel uprostred hry

"Televízna stanica NBC zas informuje (podľa cbreurope.sk), že lotérie a finančné motivácie riadne naštvali tých, čo už sú zaočkovaní.

"Aj odborníci ako expert Irwin Redlener z Iniciatívy pre pandemické informácie na Kolumbijskej univerzite v New Yorku musel skonštatovať, že to jednoducho nefunguje. „Ľudia nereagujú na incentívy, či je to doughnut (šiška), auto alebo milión dolárov.“ Doslova píše nami citovaný zdroj.
Povýšenectvo tých, ktorí lotérie navrhujú

Článok, ktorý redakcia HD v tomto texte cituje, konštatuje: "Zdá sa, že lotéria veľa vypovedá o túžbe po peniazoch a povýšenectvei tých, ktorí ju navrhujú. Majú ľudí za tak negramotných, že svoje zmýšľanie o zdraví, imunite a vakcíne zmenia len pre pár drobných či šancu zbohatnúť. Isto sa nájde aj pár takých so sklonmi k hazardným hrám. Mnohí však váhajú práve preto, že tušia, že koleso šťastia im môže zároveň priniesť aj nešťastie. Prípadov úmrtí po očkovaní je v americkej databáze nahlasovania nežiaducich účinkov už tisíce a stále pribúdajú." Končí svoje postrehy cbreurope.sk.

 

TOTO si Matovič len tak za uši nedá. Jeho „skvelý“ nápad s miliónovou lotériou pobúril Slovensko
Expolitička Anna Belousovová sa v statuse rozčuľovala nad tým, že vláda a Igor Matovič chcú platiť ľuďom za to, že privedú niekoho na zaočkovanie. A aby toho nebolo málo, uvažuje sa dokonca o miliónových lotériách. No toto bolo na skutočne... Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik