Roger Waters z Pink Floyd: "Assangea budú držať pod zámkom až kým nezomrie a mainstream mlčí, lebo je podplatený"
07 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Keď zakladateľ WikiLeaks Julian Assange pred pár dňami oslávil 50. narodeniny vo väzení, jeho dlhoročný priateľ a podporovateľ, frontman skupiny Pink Floyd Roger Waters, obvinil „opovrhnutiahodné“ mainstreamové médiá z toho, že ignorovali rastúce hnutie, ktoré ho malo oslobodiť, informuje portál RT.




Assange v piatok dovŕšil 50 rokov sediac v londýnskej väznici Belmarsh. Americká vláda sa snaží o vydanie Assangea aby ho mohla súdiť  za špionážne obvinenia. Tie sa týkajú jeho zverejnenia dokumentov  o vojnových zločinoch USA v Iraku a Afganistane.

A hoci britský sudca v januári rozhodol, že nemôže byť vydaný do USA kvôli obavám z amerických väzenských podmienok, nebola mu poskytnutá kaucia.
Veľký zastánca

"Už mi nejako došli ospravedlnenia pre tieto kraviny, ktoré uväznili Juliana Assangea," uviedol Waters v utorok pre RT. Waters je hlasným zástancom Assangeovho prepustenia od doby, čo sa zakladateľ WikiLeaks prvýkrát uchýlil na ekvádorské veľvyslanectvo v Londýne v roku 2012.

Boris Johnson sa pri rýchlo rastúcom počte mutácií "už nebude riadiť vedcami". Ruší všetky opatrenia
05 | 07 | 2021 | Tibor Sipos


Pripustil však, že protesty, ktoré viedol, a v ktorých vystupuje, politikov na oboch stranách Atlantiku  k prepusteniu Assangea neposunuli.

„Julian Assange je vydavateľ, ktorý sa nedopustil žiadneho trestného činu,“ uviedol Waters a poznamenal, že „právomoci, ktoré majú, majú hluché uši pred jeho ťažkosťami“, a zdá sa, že sú šťastní, že ho udržia „pod zámkom, až kým nezomrie, čo sa zdá byť zámerom. “

Keď si Assange pripomínal svoje narodeniny, demonštranti vo Veľkej Británii a USA vyšli do ulíc a žiadali jeho prepustenie. Demonštranti v Londýne preplávali loďou popri budovách parlamentu, zatiaľ čo skupina vo Washingtone sa zhromaždila pred ministerstvom spravodlivosti.

Rusi upozorňujú: Žiadny samit EÚ alebo NATO nevzniesol otázku osudu Assangea
Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharova po tom, čo jeden zo svedkov pripustil, že krivo svedčil v prípade zakladateľa WikiLeaks Juliana Assangea, upozornila na skutočnosť, že vodcovia krajín EÚ alebo NATO sa nedotkli osudu... Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Diana Zaťková


To Assangea obvinilo zo špionážnych trestných činov, vďaka ktorým môže v prípade dokázania viny stráviť 175 rokov za mrežami.
Mainstream nič nekomentuje - kupuje si ho vláda

Waters uviedol, že aj keď si proasangeovské hnutie v posledných rokoch získalo čoraz väčšiu podporu verejnosti, politici a médiá hlavného prúdu sa pozerajú iným smerom.

Frontman skupiny Pink Floyd si spomenul na protest v minulom roku v Londýne, v ktorom „sme pochodovali  z austrálskeho veľvyslanectva na námestie Parliament Square a predniesli sme vynikajúce prejavy a opakovane sme uvádzali všetky body vyhlásení ... a vláda sa k tomu postavila absolútne bez reakcie“.

Assange oslávil vo väzení 50-ku - pripomienka paradoxu západnej demokracie, že nesloboda dáva pocit slobody (Slavoj Zizek)
03 | 07 | 2021 | Diana Zaťková


"Kde demonštrujú všetci novinári, ktorí by mali byť v uliciach?" spýtal sa, keď vyrozprával množstvo nepodložených príbehov publikovaných o Assangeovi, ktoré ho vykresľovali ako misogyna, násilníka a vandala. "Nikde. Bohužiaľ, mainstreamové médiá sú pod tlakom vládnucej triedy a mocností.“

"Všetci z nás, ktorým záleží na ľudských právach a ktorým skutočne záleží na slobode ... je to veľmi ťažké tvárou v tvár mainstreamovým médiám, ktoré kupuje a platí vládnuca trieda, a držia svoje ústa zatvorené."
Svedok klamal

Rovnaké médiá minulý týždeň väčšinou odignorovali správy, ktoré uviedli, že kľúčový svedok v prípade USA proti Assangeovi sa nedávno priznal k lži .

Assange je „významný novinár“ a musí byť prepustený na slobodu, uviedol britský politik Jeremy Corbyn
Prípad Juliana Assangeho mal byť uzavretý hneď, ako sudca odmietol jeho vydanie do USA, uviedol pre RT Jeremy Corbyn. Bývalý šéf Labouristickej strany požadoval stretnutie so zakladateľom WikiLeaks v londýnskom väzení. Tvrdí, že musí byť prepustený... Čítať ďalej
30 | 06 | 2021 | Lukáš Leca


Svedok, islandský dobrovoľník WikiLeaks, ktorý sa stal informátorom FBI, Sigurdur Ingi Thordarson, uviedol pre islandské noviny, že Assange mu napriek predchádzajúcim svedectvám o opaku nikdy neprikázal, aby vykonal akýkoľvek počítačový hack.

Watersa odrádza odpor vlády a médií. "Sme silní a nepôjdeme preč," vyhlásil. "Myslím, že teraz začnem kampaň," povedal na záver Waters. "Chcem sochu Juliana Assangea na námestí Parlamentu, ukazujúc prstom na budovy parlamentu, pretože tam patrí. Je veľkým hrdinom našej doby,“ uzavrel Waters.

Expert OSN odsudzuje uväznenie Assangea. Pred samitom G7 sa zvyšuje úsilie o jeho prepustenie
07 | 06 | 2021 | Lukáš Leca