Raši sa po trestnom oznámení kvôli IT projektu za 44 miliónov eur bráni: Remišovej posiela tvrdý odkaz
07 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Poslanec NR SR Richard Raši odkazuje vicepremiérke Veronike Remišovej, že doteraz sa ani len nezaujímala o kybernetickú bezpečnosť. Jediné, na čo sa zmohla, bolo dosadenie člena svojej strany na funkciu generálneho riaditeľa IT sekcie, uviedol Raši na Facebooku.


Uviedol to v reakcii na tvrdenia Remišovej o pochybnej IT zmluve za desiatky miliónov eur, ktorú zriaďoval práve Raši za vlády Petra Pellegriniho. „Po zmene vlády sme iniciovali interné audity, ktoré boli zamerané aj na projekty v utajenom režime. Na základe toho bola vykonaná tiež kontrola Najvyššieho kontrolného úradu, ktorá zistila viacero závažných skutočností,” uviedla Remišová.

Najvyšší kontrolný úrad, preto podal trestné oznámenie Prezídiu policajného zboru. Jedná sa o projekt Národný systém riadenia incidentov kybernetickej bezpečnosti vo verejnej správe, ktorý zriadila vláda vtedajšieho premiéra Pellegriniho. Celková hodnota tohto projektu má presahovať sumu až 44 miliónov eur.

Remišová je na najlepšej ceste celkom rozbiť stranu Za ľudí, myslia si jej spolustraníci
Strana zakladateľa exprezidenta Andreja Kisku Za ľudí je vo vážnych problémoch. A to nielen preto, že sa v poslednom prieskume volebných preferencií prepadla na úroveň 3,4%, ale aj preto, že v nej stále prebiehajú vnútorné boje, ktoré môžu znamenať... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


"Remišová dnes opäť pospájala nespojiteľné, len aby si mohla urobiť tlačovku"

Raši na sociálnej sieti poukázal na minuloročné ohrozenie vládnej siete zo strany Remišovej. "Všetci si pamätáme, ako Veronika Remišová pred rokom upozornila na tajné zariadenia, ktoré patrili zrejme vojenskému spravodajstvu a mohla tým narušiť bezpečnosť vládnej siete govnet. Dnes pani Remišová spochybnila projekt, na ktorom spolupracuje Slovenská informačná služba, Vojenské spravodajstvo, Národný bezpečnostný úrad a sekcia kybernetickej bezpečnosti jej ministerstva a ktorý má ochrániť vládny kybernetický priestor," uviedol.

Podľa Rašiho ide o projekt pripravovaný expertami v danej oblasti s riadnymi previerkami. "pričom ministerka Remišová sa o kybernetickú bezpečnosť Slovenska nezaujímala 15 mesiacov od nástupu do funkcie a jediné, čo spravila, že za generálneho riaditeľa tejto mimoriadne dôležitej sekcie dosadila člena predsedníctva svojej strany," uzavrel.



Jedni sa boja covidu, druhí vakcíny, pritom sme všetci v rovnakej pasci: Náš strach im vyhovuje, tvrdí Banáš (VIDEO)
Kedy človek najviac drží hubu a krok? Autor mnohých diel Jozef Banáš vo videu zverejnenom na Facebooku skonštatoval, prečo politikom vyhovuje náš strach. Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Tibor Sipos