Na obzore je nový škandál: Kde sa v Nemecku podelo vyše 11 miliónov dávok vakcíny proti korone?
07 | 07 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Niekde uskladňované, použité na očkovanie bez zadokumentovania, stratené, alebo jednoducho vyhodené? Pochybnosti narastajú: Nie je jasné, kde v Nemecku zostalo vyše 11 miliónov vakcín, píše epochtimes.de.


Čísla nemeckého ministerstva zdravotníctva a Inštitútu Roberta Kocha (RKI) nepustia: Rozdiel medzi dodaným množstvom vakcín do Nemecka a preukázateľne podaným ľuďom sa šplhá do závratných výšok a medzičasom tento týždeň dosiahol už 11,3 milióna dávok. Ešte pred týždňom kolísal medzi 9,0 a12,1 milióna, čo sa už vtedy zdalo ako neprekonateľné číslo.



Stratili sa, alebo skončili „v koši“?

Nie je jasné, či sa dávky vakcín niekde hromadia a skladujú, alebo sa nimi očkovalo, a nie je to nikde zadokumentované, alebo sa stratili či jednoducho skončili „v koši“. Od spustenia očkovania v Nemecku bolo podľa oficiálnych čísiel preukázateľne  dodaných 88,6 milióna vakcín proti koronavírusu, ale na očkovanie sa použilo len 77,3 milióna.



Pochybnosti narastajú

Nemecké ministerstvo zdravotníctva sa ani na požiadanie k situácii zatiaľ nevyjadrilo a mlčí.  V minulosti však rezortný minister Jens Spahn (CDU) opakovane zdôrazňoval, že všetko je tak, ako má byť, vakcíny sa nezmyslene vo veľkých množstvách zbytočne nehromadia a ani sa vo veľkom nevyhadzujú. Proces distribúcie je vopred naplánovaný.


S neustále sa zvyšujúcim počtom pravdepodobne uskladnených vakcín a vzhľadom na relatívne stabilný počet očkovaných však čoraz viac narastajú pochybnosti, dodáva na záver epochtimes.de.


Tretia fáza testovania vakcín končí v 2023, toto je obrovský experiment, hovorí Staněk (VIDEO)
06 | 07 | 2021 | Peter Sulek