Lengvarský: Antigénové testy nebudú zadarmo nikdy
07 | 07 | 2021 I tasr

Antigénové testy na ochorenie COVID-19 nebudú zadarmo už vôbec. V stredu to po rokovaní vlády povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Určitý počet PCR testov do mesiaca by však mohli mať ľudia zdarma.


Šéf rezortu zdravotníctva avizoval, že v pondelok (12. 7.) by mohli na rokovanie koaličnej rady predložiť finančnú analýzu o vykonávaní antigénových testov za "symbolickú cenu". Naznačil, že by mohlo ísť o sumu asi desať eur.

V prípade, že by jeho návrh prešiel, odobriť by ho mohli poslanci Národnej rady SR ešte 22. júla. Pri zhoršení epidemiologickej situácie by sa mohol od nezaočkovaných vyžadovať na viacerých miestach negatívny PCR test.

V pláne je podľa jeho slov monitorovanie hraníc. Na letiskách by sa mohli využívať LAMP testy. V skorom čase by to tak mohlo byť na bratislavskom letisku.

Avizoval tiež, že čoskoro by sa malo očkovať bez pozvánky vo všetkých očkovacích centrách.

Tí, ktorých nemôžu zaočkovať, nemusia ísť po návrate z cudziny do karantény
Osoby, ktoré zo zdravotných dôvodov nemôžu byť zaočkované, nebudú musieť ísť po návrate zo zahraničia do karantény. Musia ale predložiť potvrdenie o tejto skutočnosti a zároveň musia mať negatívny výsledok RT-PCR testu nie starší ako 72 hodín.... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | tasr