Skúšobnú šaržu Sputnik už vyrobili aj v Mexiku. A vraj patrí k najlepším na svete!
06 | 07 | 2021 I Jozef Uhlárik

Ťahanice okolo ruskej neregistrovanej vakcíny Sputnik V sú Slovákom veľmi dobre známe. Sputnik však chceli vyrábať aj v Nemecku a Taliansku. Zatiaľ ho tam ale nerobia, kým v Mexiku už áno.


Pre „neveriacich Tomášov“ na Slovensku a v Európe má Ruský fond priamych investícií (RFPI) zaujímavú správu. V Mexiku už vyrobili skúšobnú šaržu ich vakcíny proti koronavírusu Sputnik V, informuje o tom portál 1.pluska.sk. A aby toho nebolo málo, tak vraj patrí medzi najlepšie na svete!
Sputnik V je zatiaľ registrovaný v 67 krajinách s populáciou vyše 3,5 miliardy ľudí

„RFPI a mexická farmaceutická spoločnosť Laboratorios de Biologicos y Reactivos de Mexico (BIRMEX) oznamujú vyrobenie skúšobnej šarže ruskej vakcíny proti koronavírusu Sputnik V v krajine. Mexiko sa stalo prvou severoamerickou krajinou, ktorá zaregistrovala Sputnik V a začala s výrobou tejto ruskej vakcíny,“ uvádza RFPI vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra TASS.

Podľa nej ruskú vakcínu vyrobenú v Mexiku použijú na očkovanie ľudí v Mexiku. Tamojší minister zahraničných vecí Marcelo Ebrard v apríli povedal, že Mexiko udržiava úzke vzťahy s RFPI a má záujem na svojom území vyrábať Sputnik V. Mexiko podľa jeho slov „oceňuje kvalitu ruskej technológie“ a skutočnosť, že ruské vakcíny proti koronavírusu „patria, bezpochyby, k najlepším v súčasnosti dostupným na svete“. Takto aspoň Slováci vedia, o čo zásluhou niektorých ich politikov prišli. Vakcína Sputnik V je zatiaľ registrovaná v 67 krajinách s populáciou viac ako 3,5 miliardy ľudí.

Skvelé správy o Sputniku: Má približne 90-percentnú účinnosť aj proti mutácii Delta!
Tak toto je skutočne nenormálne. Vakcína Sputnik V nám dlho ležala v sklade. Takmer celú zásielku ideme vrátiť. Pritom vedci zistili, že je účinná aj proti mutácii Delta, ktorá začína strašiť Európu aj svet! Čítať ďalej
30 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik