Orbánov "homofóbny zákon" znepokojuje EÚ, ale inšpiruje Uhríka: Predložil ho Národnej rade SR
06 | 07 | 2021 I Tibor Sipos
Strana Republika predkladá do parlementu "Orbánov homofóbny zákon", ako ho nazval poslanec Milan Uhrík vo videu na Facebooku. Európska komisia (EK) podniká kroky na jeho zastavenie v krajinách EÚ.

EK pripravuje formálnu výzvu, ktorú zašle Orbánovi. "Nezostaneme dlho bez toho, aby sme podnikli kroky voči krajinám, ktoré nerešpektujú rovnosť, zásady Charty ľudských práv, hodnoty Zmlúv o Európskej únii a európske zákony," uviedla hovorkyňa EK Dana Spinantová.

Eurokomisár pre spravodlivosť Didier Reynders zaslal maďarskému premiérovi list. Vyzval ho, aby vysvetlil prijatý zákon zameriavajúci sa na zákaz propagácie homosexuality medzi neplnoletými. Zákon ostro kritizovala aj predsedníčka EK Ursula von der Leyenová. Označila ho za "hanebný".
Schváli ho aj SR?

Mimoparlamentná strana Republika, ktorá prevažne pozostáva z odídencov z ĽSNS, predložila NR SR návrh na schválenie, čo pravdepodobne nepodporí minimálne liberálna SaS.



"Pri príležitosti dnešného sviatku tradičných hodnôt predkladáme do Národnej rady Slovenskej republiky zákon na ochranu detí pred pedofíliou a LGBT propagandou. Ide o takzvaný Orbánov zákon, ktorý už bol úspešne prijatý v Maďarsku. Tento zákon sme preložili a aplikovali do slovenskej legislatívy tak, aby boli základné rodinné hodnoty spoľahlivo chránené aj u nás," napísal Uhrík na Facebooku.



 

Lynčovanie Orbána naznačuje, že základnou hodnotou EÚ je viac LGBT agendy do škôl
05 | 07 | 2021 | Peter Sulek