Matovič zadal úlohu zničiť stranu Smer a treba na to hľadať dôkazy, tvrdí Robert Fico
06 | 07 | 2021 I Jozef Uhlárik

Tvrdenia najnovšieho „kajúcnika“, bývalého šéfa Finančnej správy SR Františka Imreczeho odmieta predseda Smeru Robert Fico. Na oplátku tvrdí, že všetko je to vykonštruované tak, aby jeho stranu zlikvidovali. A pracovať na tom majú Matovič s Lipšicom.


Fico jednoznačne odmieta tvrdenia Imreczeho o stretnutiach na úrade vlády, na ktorých sa malo hovoriť o vyšetrovaní politických oponentov. Nič také sa vraj nedialo a dodal, že sa pracuje na likvidácii strany Smer. Ako informuje portál sme.sk, všetko to má pod palcom líder OĽaNO Igor Matovič.
Vyšetrovatelia majú pracovať na obvinení vedenia Smeru z rokov 2016 až 2020

Šéf Smeru skonštatoval, že špeciálna prokuratúra na čele s Danielom Lipšicom koná na pokyn lídra OĽaNO a ministra financií Matoviča,. Tvrdí, že Lipšic je Matovičovi zaviazaný. „Prokurátor špeciálnej prokuratúry s vyšetrovateľmi bez dozoru pracuje na prípade, ktorý má viesť k obvineniu vedenia strany Smeru-SD, že Smer-SDS je zločinecká organizácia,“ povedal na dnešnej tlačovej konferencii Fico a dodal, že má ísť o vyšetrovateľov stiahnutých z východného Slovenska. Šéf Smeru a trojnásobný premiér tiež hovoril, že majú pracovať na obvinení vedenia Smeru z rokov 2016 až 2020. Zo Smeru však nebol v tejto veci zatiaľ nikto vypovedať.

Matovič zadal podľa Fica úlohu zničiť jeho stranu a treba na to hľadať dôkazy. „Aj preto sa začali objavovať v poslednom období všelijaké klebety, predovšetkým od udavačov. Je tu aj výpoveď človeka, ktorý momentálne sedí vo výkone väzby, ktorá hovorí o nejakých stretnutiach na úrade vlády, prípadne iných stretnutiach,“ uviedol Fico, ktorý tým myslel na šéfa Finančnej správy Imreczeho. Podľa neho je vo väzbe týraný a psychicky mučený, a preto hovorí o stretnutiach na úrade vlády. „Stretnutia, také, aké boli popisované, žiadne neboli,“ povedal Fico a dodal, že je priam neuveriteľné, že niekto uvažuje o likvidácii strany.

Fico tvrdí, že Imrecze je vo väzbe týraný a vyšetrovatelia využívajú k nátlaku aj neznesiteľné teplo.
Kajúcnici z väzby prichádzajú s novými obvineniami smerujúcimi k R. Ficovi a ľuďom okolo neho. Šéf strany Robert Fico dnes na tlačovej konferencii vysvetľoval, ako sa takéto výpovede pripravujú. Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik

Ak je tu nejaká organizovaná skupina, tak je to tá, ktorá sa stretla v sídle SIS

Podľa šéfa Smeru ide o snahu zlikvidovať opozíciu. Ak existovala nejaká organizovaná skupina, tak podľa Fica išlo o stretnutie špičiek štátu, ktoré sa uskutočnilo 17. mája v sídle Slovenskej informačnej služby. Na tomto stretnutí sa totiž mali rozprávať o živých prípadoch či manipulácii trestných konaní. V posledných dňoch informoval o utajených schôdzkach za éry premiéra Roberta Fica aj spravodajský portál Aktuality.sk odvolávajúc sa na výpoveď väzobne stíhaného bývalého šéfa finančnej správy Františka Imreczeho i ďalších spolupracujúcich obvinených.

Aktuality.sk píšu, že na stretnutiach sa mali zúčastniť vrcholní predstavitelia štátu, polície i Finančnej správy. Koordinovať sa na nich malo vyšetrovanie a diskreditácia bývalého prezidenta Andreja Kisku či Igora Matoviča. Robert Fico však opakovane označuje výpovede spolupracujúcich obvinených, takzvaných kajúcnikov za zmanipulované.

František Imrecze sa mení na „zlatého slávika“. Rozhodol sa totiž zaspievať aj o Robertovi Ficovi
Vyšetrovatelia sa pomaly šplhajú aj k Robertovi Ficovi a jeho najbližším spolupracovníkom. „Spievať“ sa totiž rozhodol aj bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze. Niet sa preto čo čudovať, že Robert Fico je nervózny a čo najskôr chce byť opäť... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik