Bezos odstúpil z funkcie generálneho riaditeľa Amazonu po 27 rokoch
06 | 07 | 2021 I Lukáš Leca

Jeff Bezos oficiálne odstúpil z funkcie výkonného riaditeľa spoločnosti Amazon, ktorý z neho urobil najbohatšieho človeka na svete, informuje portál RT.


Zmena vedenia začala platiť v pondelok, pričom bola dokončená v máji. Generálnym riaditeľom sa stal Andy Jassy, ​​bývalý šéf cloudovej výpočtovej techniky Amazonu. Bezos (57) bude v spoločnosti naďalej pôsobiť ako výkonný predseda so zameraním na nové produkty.

Bezos, ktorý sa radí medzi najbohatších ľudí na svete, s majetkom takmer 202 miliárd dolárov, založil Amazon v roku 1994. Jassy do spoločnosti nastúpil v roku 1997, po ukončení štúdia na Harvarde.

Očkovanie je to najpatriotickejšie, čo môžete urobiť, tvrdí poblúznený Biden
Prezident Joe Biden v najnovšom prejave vyzval Američanov, aby sa dali zaočkovať, a splnili si tým vlasteneckú povinnosť. Očkovanie je podľa neho to najpatriotickejšie gesto, informuje portál RT. Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Lukáš Leca


Bezos bude mať teraz viac času na také spoločnosti, ako je napríklad Blue Origin. Firma zaoberajúca sa raketovými loďami, ktorá vezme Bezosa a ďalších cestujúcich do vesmíru 20. júla. Medzi ďalšie jeho záujmy patrí napríklad Fond Bezos Earth, ktorý investuje do iniciatív v boji proti zmene podnebia.

Ale vlastná uhlíková stopa miliardára stále poriadne rastie. Minulý rok si kúpil sídlo v Beverly Hills v hodnote 165 miliónov dolárov a objednal si jachtu s dĺžkou 127 metrov. Plavidlo v hodnote 500 miliónov dolárov je také veľké, že bude vyžadovať motorovú podpornú jachtu s heliportom, prinajmenšom preto, lebo tri obrovské stožiare bránia pristátiu vrtuľníka na jeho palube.

Slovinský premiér tvrdí, že „imaginárne hodnoty“ EÚ by mohli spustiť „kolaps“ celej únie
Slovinský premiér Janez Janša odsúdil západné štáty EÚ za vnucovanie „imaginárnych európskych hodnôt“ bez rešpektovania lokálnych kultúr. Janša podporuje Maďarsko v boji proti LGBT obsahu v školách a televízii, informuje portál... Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Lukáš Leca