USA pridali Turecko na zoznam krajín, ktoré verbujú detských vojakov
05 | 07 | 2021 I Diana Zaťková

Indická spravodajská stránka WION v piatok  informovala, že americké ministerstvo zahraničia vo štvrtok pridalo Turecko na zoznam krajín zapojených do náboru detských vojakov. 


„Správy skupín pre ľudské práva a medzinárodných orgánov naznačujú, že vláda poskytla operačnú, technickú a finančnú podporu TSO (skupina podporovaná Tureckom) v Sýrii. Verbovala detských vojakov,“ píše americké ministerstvo zahraničia. Uvádza sa to v profile Turecka zahrnutom do správy o obchodovaní s ľuďmi z roku 2021, zverejnenej 1. júla. 

„Medzinárodná organizácia uviedla v roku 2020 nábor a použitie 820 detí (765 chlapcov a 55 dievčat) v sýrskom konflikte. Vrátane 191 prípadov pripísaných TSO,“ uviedla americká vláda.
Ankara je hlavným podporovateľom

Americké ministerstvo zahraničia označilo najmenej jednu TSO v Sýrii známu ako divízia sultána Murada. Ankara je hlavným podporovateľom tejto ozbrojenej militantnej skupiny, ktorá stojí proti sýrskej vláde, informuje Breitbart.

Doživotné následky! Americká televízia odvysielala reláciu s ľuďmi, ktorí sa stali obeťami testovania vakcín proti Covidu
Americká televízia Fox news odvysielala reláciu – diskusiu pri okrúhlom stole. Účastníkmi boli rodičia detí a dospelí, ktorí utrpeli vážne zdravotné následky po podaní vakcíny Pfizer v prvej fáze testovania. Účastníci experimentu majú, podľa... Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Petra Demková


Zahrnutie Turecka do najnovšieho vydania výročnej správy o obchodovaní s ľuďmi znamená, že na krajinu sa môžu vzťahovať určité obmedzenia.
Turecko pravdepodobne čakajú sankcie

Tresty zahŕňajú obmedzenia „určitej bezpečnostnej pomoci a komerčných licencií na vojenské vybavenie“.

Turecko je členom NATO, ktorá je medzivládnou vojenskou alianciou medzi 30 európskymi a severoamerickými krajinami vrátane USA.

Peskov: "Rusko je pripravené privítať Lukašenka na Kryme, i keď Minsk neuznáva polostrov za súčasť Ruska"
04 | 07 | 2021 | Diana Zaťková


„Turecko je kľúčovým spojencom NATO a kritickým regionálnym partnerom. USA sa zaviazali zlepšovať vzťahy medzi našimi dvoma krajinami,“ napísalo americké ministerstvo zahraničia vo vyhlásení o dvojstranných vzťahoch Washingtonu s Ankarou v januári. "Je v našom záujme, aby bolo Turecko stále ukotvené v euroatlantickom spoločenstve."

"Turecko je taktiež dôležitým bezpečnostným partnerom USA," dodalo americké ministerstvo zahraničia.
Prvýkrát, čo je člen NATO uvedený na zozname

"Najmä pokiaľ ide o Turecko, je to prvýkrát, čo je člen NATO uvedený na zozname aktov prevencie detských vojakov," uviedol vysoký úradník amerického ministerstva zahraničia.

Ukrajinec zomrel iba štyri hodiny po užití prvej dávky Pfizeru: Už žiadne výhovorky, smrť sa pripisuje vakcíne
04 | 07 | 2021 | Diana Zaťková


„Turecko uskutočnilo tri cezhraničné operácie v Sýrii proti Islamskému štátu (Iraku a Sýrii alebo ISIS), ako aj proti Kurdským milíciám podporovaným USA a okrem vlastných síl často využívalo frakcie ozbrojených sýrskych bojovníkov,“ pripomenula vo štvrtok tlačová agentúra Reuters.

"Niektoré z týchto skupín obvinili skupiny pre ľudské práva a Organizácia Spojených národov z bezohľadného útoku na civilistov, z únosov a rabovania. Organizácia Spojených národov požiadala Ankaru o zadržanie týchto sýrskych povstalcov. Turecko obvinenia odmietlo a označilo ich za nepodložené," dodala agentúra Reuters.

Cudzincov s neurčitým pohlavím, označovaným ako „X“, nevpustia do Ruska
Uvažovanie o inom pohlaví, než o tom, ktoré má človek od narodenia, svedčí podľa ruského poslanca Vitalija Milonova o „duševnej poruche“. Uviedol Gazeta.ru. Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič