K. Csáky: Spôsob, akým sa na Slovensku riešia určité veci, je pre bežného človeka nechutný a ponižujúci
05 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová
"Spôsob, akým sa tu určité veci riešia a vysvetľujú, je nechutný a ponižujúci. Bežný človek, ktorý aj premýšľa, už iba krúti hlavou a konštatuje, že všetko je hore nohami. Spoločnosť je dávno rozdelená a teraz sa snažia rozdeliť aj občanov. Vytvárajú sa hlboké rezy medzi členmi rodín, známymi, priateľmi a príbuznými. Pretože niekde je nezodpovednosť predsa len obrovská! A nie je to medzi bežnými, pracujúcimi ľuďmi." Citát Karol Csáky

Chaos plný pokušenia a pascí. Názorový článok autora Karola Csákyho priniesol maďarský portál Felvidék. Autor v článku nemá v úmysle poškodzovať alebo znevažovať vedu. Prekáža mu chaos, ktorý vzniká komunikáciou medzi bežným občanom a inštitúciami zodpovednými za informovanie o všetkom, čo sa týka epidémie. Aj o očkovaní, aj o opatreniach a obmedzeniach.
Studenú vojnu vystriedala vojna nervózna

"Každý deň si líhame bez toho, aby sme vedeli, do čoho sa prebudíme. Tápeme v tme; nikto nevie, čo nás ďalší deň čaká, kto si čo vymyslí. A potom si už netrúfame ani snívať. Potrápia nás už iba nočné mory!" Vysvetľuje autor situáciu, ktorá je známa mnohým občanom Slovenska.

Ľudí nemožno diskriminovať za to, či sa dajú, alebo nedajú očkovať (Susanne Ausicová)
Komentár Susanne Ausicovej (The Epoch Times) Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Cestujte, lebo cestovný ruch sa rúca, ale predtým nezabudnite na tisíce podmienok

"Hurá! Môžete cestovať. A cestujte, pretože cestovný ruch sa rúca. Unavení ľudia si zaslúžia oddýchnuť si. Ale predtým prečítajte tisícky podmienok, ktoré musíte splniť." Píše autor ironicky.

"Očkovaní môžu, neočkovaní nie. Ale ak by ste chceli, stačí PCR test, ktorý niekde stojí aj 70 eur. No a potom, aj keď očkovanie nie je povinné, skôr či neskôr sa každý zaočkovať dá. Iste, nikoho nebudú v liberálnom svete nútiť. Nebolo by to správne, pretože by došlo k porušeniu ľudských práv. Iba vyvinú tlak tak, aby sa nakoniec každý vzdal." Dodáva cynicky Karol Csáky.
Kto presvedčí bude odmenený

" Ten, kto pomôže presvedčiť, aby sa iní vzdali, bude odmenený. Rovnako ako budú odmenení zaočkovaní. Musia dodržať slovo. Sľúbili predsa, že do žiadnej karantény nebudú musieť. Aj keď začína vyčíňať mutácia Delta. Keby nedodržali sľub, bol by problém. No a čo, že môžu nakaziť iných," pokračuje autor v rovnakom ironickom tóne.

Rusko napriek zhoršujúcej pandemickej situácii neplánuje zaviesť lockdown
Rusko neplánuje sprísniť epidemiologické opatrenia napriek tomu, že už štvrtý deň po sebe eviduje rekordný počet úmrtí súvisiacich s koronavírusom. S odvolaním sa na vyhlásenie Kremľa o tom informovala agentúra AFP. Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | tasr

 Zamotané, chaotické nariadenia, ktoré znechucujúcu

Autor na záver príspevku tvrdí, že aj keď bol vášnivým cestovateľom a je zaočkovaný, nariadenia, ktoré sa každý deň menia, ho znechucujú. Sú zamotané, neurčité a chaotické a zasahujú aj do jeho rodinných vzťahov. "Už nemám chuť sa s nikým hádať. Je mi len ľúto mojich detí, vnukov a spoluobčanov. Sú vystavení neprimeraným tlakom, ktoré z nich robia nervóznych mrzákov." Píše.

Súhlasí s tvrdením Jána Baránka, že toto už nie je sloboda, ale brutálny tlak. "Nútiť ľudí k očkovaniu pod tlakom a sľubovať očkovaným rôzne benefity sa môže zrodiť iba v mozgu psychopata," dodáva na záver názorového článku Karol Csáky.

Baránek: Stratil som ilúzie o ľuďoch ako o mase. Nezaslúžite si štát, slobodu, volebné právo
"Pseudovedci vypisujú kraviny, robia semafory, sprostosti. Tu je zákaz, tam je povolené. Každý deň tvrdíte iné a štvrtý deň urobíte úplne iné. Za hurónskeho pokriku tu robíte chaos s podporou vášho náčelníka. Som znepokojený tým, že vám to ľudia... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová