Boris Johnson sa pri rýchlo rastúcom počte mutácií "už nebude riadiť vedcami". Ruší všetky opatrenia
05 | 07 | 2021 I Tibor Sipos
Napriek obrovskému každodennému nárastu infekcií britský premiér Boris Johnson oznámil, že 19. júla uvoľní všetky karanténne opatrenia. Odmieta varovania vládnych vedeckých poradcov. Strašia, že tým vybuduje "továrne na výrobu mutácií koronavírusu", informujú Blisty.

Napriek tomu, že počet nákaz je v Británii teraz najvyšší od januára 2021, Johnson chce zrušiť karanténne opatrenia. Z rozhovorov britských televíznych staníc s náhodnými občanmi na uliciach vyplýva, že väčšina opýtaných plánuje rúška nosiť aj naďalej.

Napriek situáciu v Británii chce Johnson dovoliť plne očkovaným občanom voľne cestovať do "oranžových" krajín. Ta také Británia považuje skoro celú Európu. Po návrate sa oboma dávkami očkovaní už nebudú musieť izolovať. Nosenie rúška s výnimkou nemocníc a zdravotníckych stredísk bude dobrovoľné. Plne zaočkované deti sa už nebudú musieť izolovať, ak prídu do kontaktu s nakazenou osobou.

V Británii bolo vakcinovaných prvou dávkou 67,8 percenta Britov, teda 86 percent dospelých osôb a oboma dávkami 50,3 percenta Britov, teda 63,8 percenta dospelých osôb. V nemocniciach je 1 966 ľudí, na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 320 osôb. V priebehu uplynulých 24 hodín zomrelo 15 osôb. Najviac nových denných nákaz, 6 008, je teraz v kategórii ľudí vo veku 20 - 29 rokov, na druhom mieste (2 909 nákaz) je v kategórii ľudí 30 - 39 rokov, na treťom mieste (2 792 denných nákaz) je kategória ľudí 15 - 19 rokov.

Nechutné: V postihnutých oblastiach jedni usilovne makajú, iní sa vyhrážajú smrťou! (VIDEO)
Tornádo, ktoré sa pred pár dňami prehnalo južnou Moravou, zanechalo obrovské škody nielen na majetku, ale aj na ľuďoch. Najmä na ich psychike. Žiaľ, „divné“ veci sa dejú aj tým, ktorí prišli zúfalým ľuďom v ich neľahkej situácii... Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik