Belousovová: My Slovania sme významne formovali základy Európy v duchu kresťanských hodnôt
05 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovensko si dnes pripomína sviatok príchodu svätých Cyrila a Metoda na naše územie. Takúto udalosť nemohla obísť ani šéfka strany Národ a Spravodlivosť Anna Belousovová. Slovákom v statuse pripomína nielen ich korene, ale tiež hodnoty, ktorých by sa mali držať.


Anna Belousovoá hneď na úvod statusu Slovákom pripomína, že svätí Cyril a Metod, apoštoli Slovanov alebo slovanskí vierozvestcovia, prišli na naše územie v roku 863 na pozvanie kniežaťa Rastislava. „Bola to najmä ich zásluha, že sa staroslovienčina stala štvrtým cirkevným jazykom po hebrejčine, gréčtine a latinčine!“ konštatuje šéfka strany Národ a Spravodlivosť.
Korene našich duší vyrastajú z hodnôt slovanstva a kresťanstva, nie „európskych hodnôt“

Hoci ich cesta podľa Anny Belousovovej nebola ľahká, vďaka nim sa kresťanská viera začala šíriť medzi Slovanmi omnoho rýchlejšie. A to slovom, ktorému naši predkovia rozumeli. Tiež písmom, ktoré bolo základom kultúrneho pozdvihnutia našich národov. „My Slovania sme už vtedy významne formovali duchovné základy Európy v duchu kresťanských hodnôt. Na tieto hodnoty sa v preambule odvoláva aj Ústava Slovenskej republiky. To sú naše korene! Korene života a viery,“ konštatuje Belousovová a dodáva, že rastliny bez koreňov zahynú a národy bez duchovných koreňov tiež.

„Korene našich duší vyrastajú z hodnôt slovanstva a kresťanstva, nie nejakých európskych hodnôt pomäteného liberalizmu a dekadencie," píše ďalej. Tvrdí, že takzvané hodnoty súčasnej Európy, ktoré nám nanucujú pod maskou slobody, sú jedom, ktorý zabíja. „Zabíja duše, zabíja spoločnosť,“ prízvukuje bývalá podpredsedníčka NR SR a dodáva, že Slováci nie sú duchovní bezdomovci.


Sme dedičmi obrovských duchovných bohatstiev nevyčísliteľnej ceny, strážme si ich

„Patríme do rodiny slovanských národov a našimi kompasmi v živote sú hodnoty kresťanstva! Ten, kto má snahu zničiť slovanskú jednotu, jednotu slovanských národov, má cieľ zničiť naše korene a bez nich nás čaká smrť,“ konštatuje Belousovová.

Podľa nej ak v duchu takzvaných hodnôt liberalizmu a ďalších pomäteností Európa zaprie svoje kresťanské korene, bude to koniec európskej civilizácie. „Každé dedičstvo k niečomu zaväzuje. My sme dedičmi obrovských duchovných bohatstiev. Bohatstiev nevyčísliteľnej ceny. Strážme si ich a nepredávajme ich a seba za tridsať strieborných!“ píše na samý záver statusu Anna Belousovová.

Veriaci si pripomínajú slovanských vierozvestcov sv. Cyrila a Metoda
Slováci si počas nedeľného štátneho sviatku pripomínajú kresťanských vierozvestcov, svätého Cyrila a Metoda. Príchod Slovanov na súčasné územie Slovenska sa datuje minimálne začiatkom 6. storočia. Kresťanstvo začalo výraznejšie prenikať medzi... Čítať ďalej
05 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR