To bude paráda! Ukrajinci oslávia deň nezávislosti na vysokých podpätkoch
04 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Velenie ukrajinskej armády začalo riešiť rastúci škandál. Ten prepukol po tom, čo brigáda žien kadetiek dostala pokyn pochodovať v topánkach na vysokých podpätkoch a kaki rovnošate, informuje portál RT.




Ukrajina sa v súčasnosti pripravuje na oslavu 30. výročia svojej nezávislosti od Sovietskeho zväzu, ktoré bude budúci mesiac a ozbrojené sily už naplno trénujú.
Do boja na ihličkách

Vo štvrtok zverejnilo ministerstvo obrany v Kyjeve fotografie kadetiek z univerzity v hlavnom meste, ktoré sa tiež zúčastnia prehliadky ku Dňu nezávislosti. Avšak spolu s maskovacou rovnošatou dostali jednotky pokyn, aby mali nápadné čierne vysoké podpätky.

Zábery pritiahli pozornosť verejnosti a niektorí ľudia sa rozhodli, že oblečenie je pre ženy bojovníčky ponižujúce. Keď na druhý deň prišiel minister obrany Andriy Taran do parlamentu, v súvislosti s fotografiami sa stretol s odsúdením poslankýň.

Ukrajinec zomrel iba štyri hodiny po užití prvej dávky Pfizeru: Už žiadne výhovorky, smrť sa pripisuje vakcíne
04 | 07 | 2021 | Diana Zaťková


„Ako by sa dala zhanobiť jednoduchá myšlienka? “ Zvolala Elena Kondraťuková, podpredsedníčka národného parlamentu. Odpovedala na vlastnú otázku: „Tým, že prinútia vojačky k 30. výročiu našej nezávislosti pochodovať v podpätkoch!“
Sú to štandardy NATO?

"Je mi ľúto, ale to, čo sme videli na webovej stránke ministerstva obrany, je úplne od veci. Pán minister, je to váš spôsob, ako nás priblížiť štandardom NATO?" spýtala sa.

Ministrovi tiež bolo na protest predložené niekoľko párov ihlových podpätkov. Poslankyňa Iryna Geraščenková poznamenala, že Taran a prezident Volodymyr Zelenskij by si ich mali vziať na parádu v Kyjeve, až na to príde čas.

Cudzincov s neurčitým pohlavím, označovaným ako „X“, nevpustia do Ruska
Uvažovanie o inom pohlaví, než o tom, ktoré má človek od narodenia, svedčí podľa ruského poslanca Vitalija Milonova o „duševnej poruche“. Uviedol Gazeta.ru. Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič


Zatiaľ čo mnohí z ministrových kritikov boli opoziční poslanci, ako Kondraťuková a Geraščenková, do zboru sa zapojili aj niektorí zástupcovia Zelenského strany. Jeden z nich, Aleksej Zmerenecký, sa zamyslel nad tým, prečo sa vojačky „obliekajú ako karnevalové bábiky, aby bavili dav“.
Ešte z čias Porošenka

Aktuálnu prehliadkovú uniformu, ktorá obsahuje topánky na podpätku pre ženy, objednalo ministerstvo obrany v roku 2017 za Zelenského predchodcu Petra Porošenka. Obhajcovia úradujúceho prezidenta pohotovo na túto skutočnosť poukázali.

Český komentátor Baťa: Čo sa o vakcínach nehovorí, naopak, čo sa musí ututlať
Politická reprezentácia a z časti aj odborná verejnosť vyvíja cez nimi finančne podporované médiá nemalý tlak na vakcináciu nás, občanov. Je to vraj dôležité na to, aby sa eliminovalo ďalšie nebezpečenstvo možného návratu Covidu-19, píše v... Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Ivan Brožík


Ministerstvo ponúklo rovnaké vysvetlenie a dodalo, že vojačky budú v Deň nezávislosti vyzerať „krásne a silné“, keď budú nosiť uniformy. Topánky sa podľa vojenských predpisov nosia skôr k sukniam ako kaki nohaviciam, a tak sa kadetky na túto príležitosť oblečú.

Ženy slúžiace vo vojenských, policajných a podobných inštitúciách v iných krajinách bežne defilujú na primerane vysokých podpätkoch. Príklady možno nájsť v  Rusku a Bielorusku, Číne alebo v Taliansku. Rovnaký argument použilo aj angažované ministerstvo obrany , ktoré obhájilo svoj výber oblečenia.

Zástupkyňa generálnej riaditeľky WHO šokuje: Očkovanie zabíja a príčiny sa tutlajú!
Je toto vôbec možné? U nás prepuklo doslova očkovacie šialenstvo a zástupkyňa generálnej riaditeľky WHO doktorka Soumya Swaminathan nechala doslova vybuchnúť „bombu“. Podľa nej očkovanie zabíja a príčiny sa jednoducho radšej... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik