Pozor! Po Chorvátsku zmenilo nečakane podmienky vstupu aj Grécko
04 | 07 | 2021 I Diana Zaťková

Chorvátsko od 1. júla zmenilo podmienky vstupu do krajiny. Naši turisti to už nebudú mať také jednoduché a očakávať musia aj obrovské kolóny na hraniciach. No k zmene pravidiel pristúpila aj ďalšia obľúbená turistická destinácia Slovákov - Grécko, upozorňuje portál startitup.sk.


Grécke zmeny sa týkajú najmä dĺžky výnimky vstupu do krajiny pre osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19. Gréci znížili výnimky z 9 mesiacov na 180 dní.

Na druhej strane tiež znížili zákaz vstupu do krajiny po prekonaní ochorenia z dvoch na jeden mesiac, informujú TV Noviny.

Nové pravidlá sa týkajú pozemnej a leteckej dopravy, pre lodnú ostávajú v platnosti predošlé.

Lumír Mati: Jediná možnosť je zaplatenie PCR testu za 50-70 eur? Po x-tý krát sme obeťou nekompetentnosti!
„„Po x-týkrát sme za rok a pol v situácii, že máme doplácať na nekompetentnosť, neochotu počúvať naše pripomienky, návrhy a riešenia. Nakoniec sme opäť obeťou, ktorá na toto všetko doplatí. Mesiace sme upozorňovali kompetentných na Ministerstve... Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Petra Demková


Minimálne šesť hodín pred príchodom lode do prvého gréckeho prístavu je kapitán lode povinný akýmkoľvek vhodným spôsobom oznámiť príslušnému prístavnému orgánu údaje týkajúce sa bezinfekčnosti cestujúcich na lodi ako vakcinácia, negatívny PCR test alebo potvrdenie/doklad o pozitívnom výsledku laboratórneho PCR alebo antigénneho testu v minulých 2 až 9 mesiacoch,“ informujú tamojšie úrady.

Keďže podmienky vstupu sa môžu v každej krajine deň odo dňa líšiť, odporúča sa slovenským turistom sledovať stránku Ministerstva zahraničných vecí SR, aby sa vyhli nepríjemným prekvapeniam.

Krutá daň pandémie: Až 6 500 Slovákov nevie, že má rakovinu, u 100-tisíc sa zanedbali srdcovo-cievne ochorenia!
Pandémia so sebou priniesla desivé výsledky. Nie len množstvo infikovaných Covidom, nielen úmrtia spôsobené týmto vírusom a nie len ekonomické dôsledky pre všetkých. Obeťami sa stali aj pacienti trpiaci na iné ochorenia. Mnohí z nich do dnes ani... Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Diana Zaťková